"Jokerit" ģenerālmenedžeris Kurri: Esam sarūgtināti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jari Kurri
Jari Kurri Foto: Facebook: @helsinginjokerit

Vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Helsinku "Jokerit" ģenerālmenedžeris Jari Kurri noslēpj vilšanos par tik ātru sezonas beigšanos. 

"Jokerit" komanda sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā atzina Mika Indraša pārstāvētās Maskavas "Dinamo" pārākumu. 

"Sezona ir galā, nekas patīkams tas nav. Esam sarūgtināti. Ar šo sezonu saistījām lielas cerības. Kārtējo reizi teicami aizvadījām regulāro čempionātu, bet izslēgšanas turnīrā hokeja līmenis piedzīvoja kritienu. Centīsimies viest skaidrību, kāpēc tā notika. Sēriju ar "Dinamo" sākām mājās, izslēgšanas spēlēs nedrīkst zaudēt divās mājas spēlēs. Tā nevajadzēja notikt," Krievijas medijos savu vilšanos neslēpj Kurri.

Glābējs "Jokerit" vārtos nebija arī 27 gadus vecais Kalniņš, kurš piedalījās visās sešās spēlēs, pēdējā no tām tiekot nomainīts. Vidēji mačā viņš atvairīja 89,5% pretinieku metienus, savos vārtos ielaižot 2,52 ripas.  

"Regulārajā turnīrā mēs bijām otra rezultatīvākā komanda, bet "play-off" pretinieku vārtsargs glāba savu komandu vai arī mēs neprecīzi metām. Mums bija daudz iespēju vairākumā, bet "Dinamo" ripas mūsu vārtos meta pārāk viegli. Tas ir atslēgas moments. Maskavas vienība spēlēja labi, disciplinēti, drosmīgi aizsardzībā, un arī vārtsargs spēlēja teicami. Vārtsargs guva vārtus vissvarīgākajos brīžos," pastāstīja Kurri. 

Regulāro čempionātu "Jokerit" Rietumu konferencē noslēdza ceturtajā pozīcijā un sērijā pret Maskavas "Dinamo" ieguva sava laukuma priekšrocības. 

"Ar treneriem jāapspriež, ko nepieciešams uzlabot, bet pagaidām par to ir pāragri runāt," teica Kurri. "Protams, jāvērš uzmanību spēlei nevienādos sastāvos. Mūsu vairākums bija briesmīgs. Izslēgšanas turnīrā, kur šī komponente ir īpaši svarīga, ar tādu vairākumu tālu netiksi."

Kurri norādīja, ka "Jokerit" komanda izdarīja ievērojami vairāk metienu, nekā Maskavas "Dinamo" hokejisti, taču nespēja realizēt vārtu gūšanas momentus. "Dinamo" divus vārtus guva, spēlējot skaitliskajā mazākumā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu