Verpakovskis: Neskaitot spēles pret RFS, turēšu īkšķus par liepājniekiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Māris Verpakovskis
Māris Verpakovskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Neskaitot spēles pret RFS, nu jau bijušais "Liepājas" kluba prezidents Māris Verpakovskis vienmēr turēs īkšķus un būs par liepājniekiem, par attiecībām starp viņu un Kurzemes vienības vadību komentēja rīdzinieku ģenerāldirektors Verpakovskis.

Kā zināms, pagājušā gada nogalē Verpakovskis pameta vietējo "Liepāja" komandu un pievienojās RFS vienībai. Viņš uzturot labas attiecības ar kluba vadību, tāpat ar spēlētājiem.

"Zinu, ka viņi ir labi pastrādājuši starpsezonā un noteikti ir gatavi sezonai," tā sarunā ar RFS kluba preses dienestu teica liepājnieks.

Bijušais "Liepāja" kluba prezidents Verpakovskis uzsver, ka jaunajā klubā jūtas ļoti labi un komfortabli. "Jūtams, ka aiz kluba stāv liela organizācija - "LNK Group" un visa darba organizācija ir krietni sakārtotāka."

Verpakovskis uzsver, ka RFS klubā katram ir sava atbildības joma un viss ir diezgan strikti nodalīts.

"Liepājā, īpaši pirmajos gados, mēs bijām daži cilvēki, kuri darīja visu. Organizējām spēles, meklējām sponsorus un tā tālāk, turklāt pirmajos gados joprojām biju arī spēlētājs."

Liepājnieks uzsver, ka Rīgas klubā viņa galvenās funkcijas ir RFS pārstāvēšana un interešu aizstāvēšana Latvijas Futbola federācijā (LFF), virslīgā un nu jau arī Eiropas Futbola federāciju asociācijā (UEFA), jo šogad pirmo reizi vienība startēs Eiropas līgā. Tāpat viņa pienākumos ietilpst jautājums par sponsoru piesaisti.

Aktuāls temats virslīgā šobrīd ir leģionāru jautājums, tomēr uz nākamo sezonu tas būtiski netika mainīts - katram klubam ir tiesības pieteikt neierobežotu skaitu citu valstu futbolistu, bet laukumā vienlaicīgi var atrasties pieci no viņiem. Pirms tam gan bija plašas diskusijas starp klubiem, jo vairākas vadošās vienības aicināja vispār atteikties no leģionāru limita.

"Man visvairāk patika versija, kurā ir divdesmit piecu spēlētāju pieteikums - septiņpadsmit spēlētājiem jābūt vietējiem, attiecīgi ir vieta astoņiem leģionāriem," tā Verpakovskis. Tajā pašā laikā liepājnieks uzskata, ka nevajadzētu veikt papildus ierobežojumus par laukumā esošo leģionāru skaitu, lai treneriem nebūtu jālauza galva par to, kuru var vai nevar laist laukumā. Pēc Verpakovska domām leģionāri konkurē ar vietējiem kā līdzīgs ar līdzīgu, tādējādi veidojot veselību konkurenci un potenciāli veicinot vietējo spēlētāju izaugsmi.

Šobrīd virslīga dodas virzienā, kurā 2020.gadā valsts spēcīgākajā čempionātā spēlēs jau desmit komandas. Šosezon tās būs deviņas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn. Arī LFF valdē esošais Verpakovskis uzskata, ka Latvijas virslīgā vajadzētu spēlēt desmit klubiem - viņaprāt, pēc pašmāju apstākļiem tas ir optimālais klubu skaits.

"Esmu drošs, ka šosezon kāds pirmajā līgā spēs sevi pierādīt. Ambīcijas ir "Super Nova", arī "Tukums 2000" ir izteicis vēlmi pacīnīties par vietu virslīgā. Domāju, šie divi klubi ir vistuvāk, lai nākamsezon būtu augstākajā līgā," turpināja Verpakovskis.

Verpakovskis komentēja arī radušos situācija ap Artūru Karašausku, kurš starpsezonā pievienojās RFS, bet janvāri tika pārdots Kipras futbola klubam "Pafos". Savukārt kipriešu komanda nu uzbrucēju izīrējusi Latvijas čempionei "Riga".

"Viņam līgumā bija punkts, ka par noteiktu summu viņš var klubu pamest. Viņš vēlējās aktivizēt šo punktu, un mēs nevēlējāmies likt tam šķēršļus. Sanāca tā, ka viņš nenospēlēja nevienu spēli, bet klubam izdevās diezgan labi nopelnīt. Manuprāt, šis klubam bija ļoti labs darījums."

Jaunā virslīgas sezona sāksies jau šajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu