Ķibermaņa ekipāža līderu pozīcijā pēc pirmās dienas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Ķibermanis ar stūmējiem
Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pēc pirmajiem diviem braucieniem atrodas līderu pozīcijās pasaules čempionātā (PČ), kas norisinās Vistleras trasē Kanādā. 

Pēc veiktiem diviem no četriem braucieniem Ķibermaņa četrinieks par 0,04 sekundēm apsteidz Frančesko Frīdriha ekipāžu no Vācijas. 

Tikmēr trešais, atpalikdams no latviešiem 0,11 sekundes, ir kanādietis Džastins Kripss. Savukārt aiz pirmā trijnieka atrodas austrietis Benjamins Maiers.

Ķibermanis ar stūmējiem veica lielisku pirmo braucienu, jo, finišu sasniedzot pēc 50,05 sekundēm, viņi uzstādīja jaunu trases rekordu. Jau tobrīd viņi bija līderi, bet otrais brauciens tika veikts lēnāk (50,64 sekundes), kas bija otrais labākais rezultāts, jo ātrāk nobrauca Frīdrihs. Tiesa, latvieši otrajā braucienā uzstādīja jaunu trases starta rekordu - 4,69 sekundes.

Sestdien cīņa par medaļām būs spraiga, jo pirmās sešas ekipāžas ir četru sekundes desmitdaļu robežās.

Otrs Latvijas pilots Ralfs Bērziņš četriniekos nestartē.

Noslēdzošie divi braucieni četriniekiem tiks aizvadīti naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika.

Kopā šajā pasaules čempionātā piedalās 23 četrinieku ekipāžas.

Ķibermanis šosezon teicami startēja Pasaules kausā, kur viņš ieguva 2. vietu gan divniekos, gan četriniekos. Kopvērtējumā abās ieskaitēs triumfēja Frīdrihs.

Bobsleja četrinieku sacensībās pasaules čempionātu vēsturē Latvijai ir bijuši teicami panākumi. 

2009. gadā Leikplesidā (ASV) pilots Jānis Miņins ar stūmējiem Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu un Intaru Dambi izcīnīja bronzu.

2015. gadā Vinterbergā (Vācija) bronzu pilota statusā izcīnīja Melbārdis kopā ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu.

Savukārt 2016. gadā Īglsā (Austrija) pilots Melbārdis kopā ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu kļuva par pasaules čempioniem.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāts notika 2017. gadā Kēnigszē, kur zelta medaļas ieguva divas mājinieki - Vācijas piloti Frančesko Frīdrihs un Johanness Lohners.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu