Prūsis: Viss vēl priekšā, tā vieta pašlaik nav tik svarīga

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas bobsleja četrinieku ekipāžas atrašanās līderpozīcijā pēc pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem šobrīd nav tik svarīga, jo konkurenti tālu neatpaliek un viss izšķirsies sacensību otrajā dienā, uzsver treneris Sandis Prūsis.

Bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pēc pirmajiem diviem braucieniem atrodas līderpozīcijā pasaules čempionātā, kas norisinās Vistleras trasē Kanādā. Trešais un ceturtais brauciens notiks naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika (sākums plkst. 3.00).

Latvijas bobslejisti pirmajā braucienā sasniedza jaunu trases rekordu, bet otrajā braucienā viņi uzrādīja rekordu starta ieskrējienā.

Pēc diviem braucieniem olimpiskais un pasaules čempions Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs no līderiem atpaliek tikai 0,04 sekundes, bet trešajā pozīcijā ierindojas kanādietis Džastins Kripss, kurš patlaban Latvijas bobslejistiem zaudē 0,11 sekundes.

"Viss gan vēl nav beidzies, vēl jau trīs braucieni, taču sākums izdevies, vēl ļoti labs sniegums bija arī Džastinam Kripsam un Maksimam Andrianovam (Krievijas pilots), krieviem pat ar ne pārāk labo ieskrējienu. Tagad saulīte noriet, paliks vēsāks un tad skatīsimies - šie apstākļi bija ideāli mūsējiem," pirmo braucienu komentēja Prūsis.

Ķibermaņa kvartets pirmajā braucienā bija ātrākais, bet otrajā braucienā Latvijas četrinieks uzrādīja otro labāko rezultātu, summā gan saglabājot līderpozīciju.

Frīdrihs pēc pirmā brauciena bija trešais, bet otrajā braucienā Vācijas vadošā ekipāža bija ātrākā, summā pakāpjoties uz otro vietu.

"Bija jau labs arī šis brauciens, ar dažām niansēm pie devītās virāžas, bet redzējāt, Frīdrihs jau gandrīz nokrita, 12. un 13. virāža neizdevās. Protams, viss vēl priekšā, tā vieta pašlaik nav tik svarīga, atstarpe ir maza. Rīt pirmais starta numurs, bet nu sarmai pēcpusdienā nevajadzētu būt, faktiski mačos tā arī līdz šim vēl nav bijusi, visu izšķirs braukšana, Frīdrihs ir bīstams, Kripss tāpat un vēl jau ir daži citi," teica Prūsis.

Kopā šajā pasaules čempionātā piedalās 23 četrinieku ekipāžas.

Ķibermanis šosezon teicami startēja Pasaules kausā, kur viņš ieguva 2. vietu gan divniekos, gan četriniekos. Kopvērtējumā abās ieskaitēs triumfēja Frīdrihs.

Bobsleja četrinieku sacensībās pasaules čempionātu vēsturē Latvijai ir bijuši teicami panākumi. 

2009. gadā Leikplesidā (ASV) pilots Jānis Miņins ar stūmējiem Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu un Intaru Dambi izcīnīja bronzu.

2015. gadā Vinterbergā (Vācija) bronzu pilota statusā izcīnīja Melbārdis kopā ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu.

Savukārt 2016. gadā Īglsā (Austrija) pilots Melbārdis kopā ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu kļuva par pasaules čempioniem.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāts notika 2017. gadā Kēnigszē, kur zelta medaļas ieguva divas mājinieki - Vācijas piloti Frančesko Frīdrihs un Johanness Lohners.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu