Jaunā virslīgas sezona sākas ar čempiones "Riga" uzvaru Jelgavā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksejs Višņakovs
Aleksejs Višņakovs Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Jaunā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sezona sestdien sākās ar čempiones "Riga" uzvaru Jelgavā.

"Riga" izbraukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Jelgavu".

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Aleksejs Višņakovs.

Jau ar pirmajām minūtēs čempione ņēma iniciatīvu savās rokās, vairākkārt saasinot situāciju pie jelgavnieku vārtiem, bet rezultātu jau astotajā minūtē atklāja Višņakovs, kurš pēc teicamas saspēles raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī. Turpinājumā uzbrukumus veidot centās arī "Jelgava", tomēr pie reālām vārtu gūšanas iespējām tai tikt neizdevās.

Otrajā puslaikā "Jelgavai" bija pāris labas standartsituācijas, tomēr panākt neizšķirtu neizdevās. Tikmēr "Riga" bija vairāk sākusi domāt par aizsardzību un tik regulāri uz pretinieku vārtiem vairs neskrēja. Par spīti nelielam spiedienam, jelgavniekiem tā arī neizdevās gūt vārtus un iegūt kaut punktu pirmajā sezonas mačā.

Tikmēr otrā sestdienas mačā ar uzvaru virslīgā atgriezās "Daugavpils", kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāti".

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Daniels Balodis, kurš izcēlās 86.minūtē.

Pirmajā puslaikā "Daugavpils" komandai bija divas labas iespējas atklāt rezultātu, taču tas neizdevās, jo rīdziniekus no vārtu zaudējumiem glāba vārtsargs Dāvis Ošs, kurš turklāt 33.minūtē lieliskā stilā tika galā ar Vugara Askerova 11 metru soda sitienu. Spēles pirmajā pusē rezultātu varēja atklāt arī "Metta"/LU, taču Tamirlans Džamaludinovs pēc brīvsitiena trāpīja pa vārtu pārliktni.

Otrajā puslaikā pārsvars piederēja "Metta"/LU futbolistiem, kamēr "Daugavpils" vienība centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, turklāt tas izdevās 86.minūtē, kad precīzu sitienu veica Balodis. Pēdējās minūtēs Rīgas komanda metās atspēlēties, tomēr tas neizdevās, lai gan kompensācijas laikā par rupju pārkāpumu sarkano kartīti nopelnīja Askerovs.

Jelgavnieki pērn aizvadīja vienu no pieticīgākajām sezonām pēdējo gadu laikā, kamēr "Riga" triumfēja Latvijas čempionātā un kļuva par kausa ieguvēju. "Jelgavu" arī šajā sezonā vada Marians Pahars, turpretī "Riga" nedēļu pirms turnīra sākuma palika bez galvenā trenera, jo negaidīti amatu pameta portugālis Luīšs Pimenta, kura pienākumus šobrīd pārņēmis Mihails Koņevs.

Zemgales komanda starpsezonā papildināja sastāvu ar tādiem Latvijā zināmiem futbolistiem kā Germans Māliņš, Renārs Rode, Dāvis Indrāns, Ņikita Ivanovs un Eduards Emsis. Komandas treneru kolektīvam pievienojās Aleksandrs Cauņa, kurš cer laukumā atgriezties arī spēlētāja statusā. Tāpat komandas sastāvā ir arī deviņi leģionāri.

Tikmēr "Riga" komandai no pašmāju futbolistiem pievienojušies uzbrucēji Artūrs Karašausks un Vladislavs Fjodorovs, vārtsargs Maksims Uvarenko, kā arī pussargi Ritvars Rugins un Aleksejs Višņakovs. No ārvalstu futbolistiem ievērības cienīgs CV ir franču uzbrucējam Kevinam Berigo, kurš Francijas augstākajā līgā aizvadījis 169 spēles.

No otra dueļa komandām "Daugavpils" pērn triumfēja "komanda.lv" pirmajā līgā, izcīnot ceļazīmi uz virslīgu, kamēr "Metta"/LU sesto gadu pēc kārtas piedalījās pārspēlēs, saglabājot vietu valsts spēcīgākajā līgā.

Daugavpils komandas sastāva lielāko daļu veido vietējie futbola audzēkņi, bet līdera loma būs jāuzņemas pieredzējušajam uzbrucējam Vugaram Askerovam. Vienības sastāvā ir arī divkārtējais Latvijas čempions Valērijs Afanasjevs, kā arī no RFS īrētie talanti Daniels Balodis un Maksims Toņiševs.

Savukārt "Metta"/LU starpsezonā zaudēja savus vadošos spēkus uzbrukumā Fjodorovu, Ivanovu un Emsi, bet saglabājusi tādus pieredzējušus futbolistus kā vārtsargs Dāvis Ošs, aizsargs Kirils Ševeļovs un pussargs Rendijs Šibass.

Svētdien notiks vēl divas pirmās kārtas spēles, kurās vicečempione "Ventspils" savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaku", bet bronzas medaļas laureāte RFS mājās cīnīsies ar "Liepāju". Tā kā turnīrā ir nepāra komandu skaits, tad tikai nākamnedēļ turnīrā iesaistīsies "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā kļuvis par vienu komandu vairāk, turnīrā startējot deviņām vienībām. Plānots, ka nākamajā sezonā virslīgas turnīrā spēlēs jau desmit komandas.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu