"Ventspils" basketbolisti sagrauj Jēkabpils vienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Ventspils" komanda
"Ventspils" komanda Foto: www.bkventspils.lv

Pie graujošas uzvaras "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta ietvaros sestdien tika valsts čempione "Ventspils"

"Ventspils" savā laukumā ar rezultātu 115:58 (28:11, 33:18, 29:9, 25:20) sagrāva pastarīti "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Ventspilnieku sastāvā 23 punktus iemeta Džonatans Erledžs, kamēr 21 punktu un 11 atlēkušās bumbas pievienoja Usmans Dramē. Savukārt 15 punktus iemeta Māris Gulbis.

Savukārt Jēkabpils vienībā ar 21 punktu atzīmējās Ričards Daniels Vanags.

Ventspilī notiekošajam duelim bija jānoris Jēkabpilī, bet abas komandas vienojās, ka cīņa norisināsies Kurzemes pilsētā.

"Ventspils" basketbolisti apvienotajā līgā izcīnījuši 25 uzvaras pēc kārtas un ir turnīra līderpozīcijā, kamēr tabulas otrā gala atrodas jēkabpilieši, kuri pēc šosezon vienīgajām divām uzvarām ir atkal cietuši trīs zaudējumus pēc kārtas.

Abu komandu šosezon pirmajā savstarpējā spēlē "Ventspils" guva virsroku ar 112:76.

Vēlāk plkst.17 "Liepāja" mājās spēkosies ar "Ogri".

"Ogre" aizvada neveiksmīgu nogriezni, jo cietusi zaudējumus piecās no sešām pēdējām spēlēm, tādējādi zaudējot ceturto vietu kopvērtējuma tabulā. Savukārt "Liepāja" pēc sešu zaudējumu sērijas četrās spēlēs izcīnījusi divas uzvaras un turpina cīņu par Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīru.

Šosezon pirmajā savstarpējā spēlē dienu pirms Latvijas simtās dzimšanas dienas ar rezultātu 95:68 pārāki bija ogrēnieši.

Vēl sestdien plkst.17 "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" savā laukumā uzņems Tallinas "Kalev"/TLU vienību, bet Igaunijas vicečempione "Tartu Universitāte" mājās cīnīsies ar Pērnavas "Sadam" basketbolistiem.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 25 uzvarām 26 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 24 uzvarām 26 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 21 uzvaru 23 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 14 panākumiem 23 cīņās ir Tallinas "TalTech". Aiz pirmā četrinieka ar 15 panākumiem 25 mačos ir "Ogre", sestajā pozīcijā ar 12 uzvarām 23 cīņās ir "Tartu Universitāte", bet tālāk ar 13 uzvarām 26 mačos ir "Jūrmala"/"Betsafe", aiz kuras ar 12 panākumiem 25 cīņās ir Raplas "Avis Utilitas".

Pirmo desmitnieku ar desmit uzvarām noslēdz Tallinas "Kalev"/TLU un Pērnavas "Sadam". Septiņas uzvaras 23 mačos guvusi "Latvijas Universitāte", bet septiņi panākumi 25 cīņās ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienībai. Pa sešiem panākumiem 24 dueļos ir "Liepājas" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandām, bet tabulu ar divām uzvarām 27 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces, kuras 5. un 6.aprīlī sacentīsies Tallinas "Kalev"/"Cramo" mājvietā "Saku Surhall". Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu