Ķibermaņa ekipāža izcīna sudrabu pasaules čempionātā (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža - Oskars Ķibermanis, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga un Matīss Miknis
Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža - Oskars Ķibermanis, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/IBSF

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Jāni Strengu un Matīsu Mikni svētdien Vistleras trasē Kanādā izcīnīja sudraba medaļas pasaules čempionātā.

Par pasaules čempionu kļuva olimpiskais čempions un Pasaules kausa ieguvējs Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, kurš četru braucienu summā Latvijas ekipāžu apsteidza par 0,29 sekundēm.

Savukārt bronzu izcīnīja mājinieks Džastins Kripss. Kanādas pilota vadītā ekipāža četru braucienu summā Latvijas bobslejistiem zaudēja 0,16 sekundes, bet no uzvarētājiem atpalika 0,45 sekundes.

Rezultāti četru braucienu summā:

1. Frančesko Frīdrihs (Vācija) 3:21,33

2. Oskars Ķibermanis (Latvija) +0,29

3. Džastins Kripss (Kanāda) +0,45

4. Maksims Andrianovs (Krievija) +0,76

5. Mihaels Vogts (Šveice) +0,94 

Ķibermanis pēc piektdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem atradās pirmajā vietā - par 0,04 sekundēm apsteidza šosezon lielisku sniegumu rādošo Frīdrihu. Tikmēr trešais, atpalikdams no latviešiem 0,11 sekundes, bija Kripss. 

Piektdien pirmajā braucienā Ķibermanis ar saviem stūmējiem uzrādīja jaunu trases rekordu, iepriekšējo pārspējot par iespaidīgu pussekundi, bet otrajā braucienā izdevās labot trases starta ieskrējiena rekordu.

Frīdrihs bija ātrākais trijos no četriem braucieniem, savukārt Ķibermanis uzvarēja pirmajā braucienā, bet pēc tam pārējos trijos viņš ieņēma otro vietu.

Kopā šajā pasaules čempionātā piedalījās 23 četrinieku ekipāžas.

Ķibermanis šosezon teicami startēja Pasaules kausā, kur viņš ieguva 2. vietu gan divniekos, gan četriniekos. Kopvērtējumā abās ieskaitēs triumfēja Frīdrihs.

Bobsleja četrinieku sacensībās pasaules čempionātu vēsturē Latvijai ir bijuši teicami panākumi. 

2009. gadā Leikplesidā (ASV) pilots Jānis Miņins ar stūmējiem Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu un Intaru Dambi izcīnīja bronzu.

2015. gadā Vinterbergā (Vācija) bronzu pilota statusā izcīnīja Melbārdis kopā ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu.

Savukārt 2016. gadā Īglsā (Austrija) pilots Melbārdis kopā ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu kļuva par pasaules čempioniem.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāts notika 2017. gadā Kēnigszē, kur zelta medaļas ieguva mājinieki - Vācijas piloti Frīdrihs un Johanness Lohners, kuri uzrādīja vienādu rezultātu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu