Prūsis: Mūsu komanda izdarīja maksimumu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Juris Bērziņš Soms/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja komanda, kas svētdien Vistleras trasē Kanādā izcīnīja sudrabu pasaules čempionātā četrinieku ekipāžām, izdarīja maksimumu, pārliecināts ir valstsvienības galvenais treneris Sandis Prūsis.

Bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu svētdien kļuva par pasaules vicečempioniem, sezonas svarīgākajās sacīkstēs izcīnot otro vietu. Šis ir augstākais sasniegums Ķibermaņa karjerā.

Sākot otro sacensību dienu, Ķibermaņa komandai trešais brauciens bija jāsāk ar pirmo starta numuru. Sacensību sākums aizkavējās, jo iepriekšējie divi "trases iebraucēji" kļūdījās un piedzīvoja kritienu, kādēļ nācās atlikt startu par dažām minūtēm.

"Iespējams, tas patraucēja. Mūsējie jau bija izgājuši startā, bet nācās gaidīt signālu, kad varēs braukt," intervijā LTV7 atzina Prūsis. "Sacensībās svarīgi ir saprast ritmu, bet, ja esi pirmais, kas brauc, tad tu esi ritms, un šāda aizkavēšanās var nedaudz izsist no sliedēm."

Novērtējot visu četru braucienu sniegumu, treneris Prūsis bija ļoti apmierināts ar sasniegto rezultātu.

"Šī tiešām ir smaga trase: gan fiziski, gan psiholoģiski. Labi, ka šādi viss beidzās. Mūsu komanda izdarīja maksimumu. Sākumā likām vāciešiem nedaudz panervozēt, bet pēc tam jau viss nostājās savās vietās - vācieši šosezon ir ļoti spēcīgi. Cepuri nost! Oskara komandai šis ir tāds lielākais "ķēriens" un medaļa pasaules čempionātā - tas jau ir nopietni."

Par pasaules čempioniem kļuva Vācijas bobslejisti ar pilotu Frančesko Frīdrihu. Lai arī vienā no braucieniem šī komanda gandrīz piedzīvoja kritienu, tomēr izdevās visus braucienus sekmīgi pabeigt un izcīnīt uzvaru.

Arī kanādiešu pilota Džastina Kripsa ekipāža, kas izcīnīja bronzu, vienā no braucieniem tikai veiksmīgas sagadīšanās pēc palika uz sliecēm.

Pasaules vicečempionu komanda Latvijā atgriezīsies otrdien vēlu vakarā.

Ķibermanis šosezon teicami startēja Pasaules kausā, kur viņš ieguva 2. vietu gan divniekos, gan četriniekos. Kopvērtējumā abās ieskaitēs triumfēja Frīdrihs.

Bobsleja četrinieku sacensībās pasaules čempionātu vēsturē Latvijai ir bijuši teicami panākumi. 

2009. gadā Leikplesidā (ASV) pilots Jānis Miņins ar stūmējiem Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu un Intaru Dambi izcīnīja bronzu.

2015. gadā Vinterbergā (Vācija) bronzu pilota statusā izcīnīja Melbārdis kopā ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu.

Savukārt 2016. gadā Īglsā (Austrija) pilots Melbārdis kopā ar stūmējiem Dreiškenu, Vilkasti un Strengu kļuva par pasaules čempioniem.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāts notika 2017. gadā Kēnigszē, kur zelta medaļas ieguva mājinieki - Vācijas piloti Frīdrihs un Johanness Lohners, kuri uzrādīja vienādu rezultātu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu