Briedis: Latvijā ir lieliski līdzjutēji, kuri ir pierādījuši savu mīlestību pret boksu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Maira Brieža un poļa Kšištofa Glovacka duelis pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) ietvaros notiks 15.jūnijā "Arēnā Rīga", turklāt tajā pašā vakarā notiks arī otrs pusfinālsstarp Kubas bokseri Junieru Dortikosu un amerikāni Endrū Tabiti. Briedis atzinis, ka Latvijas līdzjutēji sevi ir pierādījuši, kā tautu, kura mīl boksu, vēsta "World Boxing Series" mājas lapa. 

"Pateicoties lieliskajiem līdzjutējiem, lielais bokss atgriežas Rīgā. Latvieši ir pierādījuši, ka mīl šo sporta veidu," atzinis Briedis. 

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis 26 cīņās guvis 25 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Tikmēr 32 gadus vecais Glovackis 32 cīņās izcīnījis 31 panākumu, no kuriem 19 bijuši ar nokautu.

Tikmēr 32 gadus vecais Dortikoss karjeras laikā guvis 23 uzvaras 24 cīņās (21 ar nokautu), kamēr 29 gadus vecais Tabiti visās 17 cīņās, 13 gadījumos to paveicot ar nokautu.

Galerija:Mairis Briedis aci pret aci tiekas ar Kšištofu Glovacki

Briedis arī atzina, ka darīs visu, lai Latvijas vārds pasaulē izskanētu godam.

"Visa pasaule skatīsies uz Latviju. Darīšu visu, lai aizstāvētu Latvijas vārdu un sasniegtu finālu," komentējis Briedis. 

Arī poļu bokseris atzinis, ka līdzjutēji Latvijā ir lieliski."Līdzjutēji Rīgā ir vienreizēji. Rīgā cīnījos 2017. gadā, jau tad atmosfēra bija lieliska. Es uz Rīgu dodos cīnīties, lai Briedis ir gatavs karam," komentējis Glovackis. 

No piektdienas "bilesuserviss.lv" vietnē būs iespējams iegādāties biļetes uz šo boksa cīņu vakaru. To cena - no 29 līdz 249 eiro. Savukārt VIP biļešu cena ir 399 eiro. 

Briedis novembrī supersērijas ceturtdaļfināla duelī pēc punktiem pārspēja Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans. Latvietis pēc šīs cīņas savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa padomes (WBC) Dimanta jostu.

Tikmēr Glovackis savā ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem pieveica krievu Maksimu Vlasovu, vienlaikus savā īpašumā iegūstot arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pagaidu čempiona jostu.

Briedis iepriekšējā sezonā abas savas cīņas supersērijā aizvadīja Rīgā, ceturtdaļfinālā pārspējot kubieti Peresu, bet pusfinālā zaudējot nākamajam čempionam Oleksandram Usikam no Ukrainas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu