Rastorgujevam karjeras labākais sasniegums pasaules čempionātā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Estešundā, Zviedrijā, izcīnīja sesto vietu pasaules čempionāta 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās, sasniedzot savu visu laiku labāko rezultātu planētas meistarsacīkstēs un vienu no labākajiem sasniegumiem valsts biatlona vēsturē.

Par pasaules čempionu negaidīt tika kronēts ukrainis Dmitro Pidručnijs, kurš šautuvē pieļāva divas kļūdas, finišēdams pēc 31 minūtes un 54,1 sekundes.

Savukārt sudraba medaļu izcīnīja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš neaizvēra piecus mērķus, Pidručnijam zaudējot 8,3 sekundes. Tikmēr bronzas aizceļoja uz Franciju pie Kentēna Fijona-Majē, kurš noslēpoja trīs soda apļus un uzvarētājam zaudēja 17,7 sekundes.

Nieka 0,4 sekundes finišā Fijonam-Majē zaudēja J.T.Bē vecākais brālis Tarjejs Bē, piektais bija titulētais francūzis Martēns Furkads, bet pirmo sešnieku noslēdza Rastorgujevs, kuram līdz medaļai pietrūka 23,1 sekunde - aptuvens laiks, ko biatlonisti pavada soda aplī.

Rastorgujevs šautuvē pieļāva tikai vienu kļūdu, čempionam zaudēdams 40,8 sekundes. Distancē viņam bija 16. ātrākais solis.

Alūksnietis pirmajās divās ugunslīnijās bija precīzs un bija viens no vadošajiem biatlonistiem grupā, kas ķēra līderus. Tiesa, trešajā šaušanā viņš neaizvēra pēdējo mērķi un devās soda aplī, no astotās vietas atkāpdamies uz desmito. Pēdējā šaušanā Latvijas biatlonists bija nekļūdīgs un pakāpās uz sesto vietu, kuru saglabāja līdz finišam.

Pasaules čempionāta zelta medaļas liktenis izšķīrās pēdējā ugunslīnijā, kurā ar aptuveni minūti lielu pārsvaru ieslēpoja J.T.Bē, taču norvēģis pieļāva trīs kļūdas, turpretī Pidručnijs bija precīzs, ukrainim ieliekot pamatus uzvarai.

Sievietēm desmit kilometru iedzīšanā Baiba Bendika izcīnīja 23.vietu, bet zelta medaļu izcīnīja vāciete Denīze Hermane.

Pasaules čempionāts sākās ceturtdien, kad 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē uzvaru guva Norvēģijas biatlonisti, bet Latvijas izlase ar Bendiku, Jūliju Matvijenko, Aleksandru Patrijuku un Robertu Slotiņu tika apdzīta par apli, tobrīd esot 23.vietā. Savukārt piektdien 7,5 kilometru sprintā Bendika izcīnīja augsto 17.vietu, bet Matvijenko bija pēdējā 93 finišējušo sportistu konkurencē.

Tikmēr sestdien Rastorgujevs desmit kilometru sprintā vīriešiem bija 14.vietā, Slotiņš bija 87.pozīcijā, bet Patrijuks ieņēma 91.pozīciju starp 103 sportistiem.

Nākamnedēļ pasaules čempionātā medaļu komplekti tiks dalīti arī individuālajās distancēs, jauktajā pāru stafetē, stafetēs un sacensībās ar masu startu.

Rastorgujevam pasaules čempionātos individuālajās sacensībās labākais rezultāts līdz šim bija 2016.gadā izcīnītā 20.vieta sprintā. Iepriekšējās meistarsacīkstēs pirms diviem gadiem viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanā, kur izcīnīja 37.vietu.

Šosezon viņš savu labāko rezultātu Pasaules kausa posmos guva Rūpoldingā, kur izcīnīja 13.vietu sprintā. Pirms pasaules čempionāta viņš startēja Eiropas meistarsacīkstēs, kur sprintā bija astotais, bet iedzīšanā pacēlās uz piekto vietu.

Pēc pasaules čempionāta no 21. līdz 24.martam Holmenkollenē ar devīto posmu noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu