Peiners kaldina Stambulas "Dariššafaka" uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latviešu basketbolists Žanis Peiners svētdien guva deviņus punktus Turcijas augstākās līgas spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" komanda svinēja uzvaru.

“Dariššafaka Tekfen" savā laukumā ar rezultātu 93:78 (25:19, 26:20, 16:18, 26:21) pārspēja Izmiras "Pinar Karsiyaka", kas ir "Ventspils" pretiniece Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa astotdaļfinālā.

Peiners šajā duelī laukumā pavadīja 25 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem un savu vienīgo soda metienu, bet aizmeta garām divus tālmetienus.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, vienu reizi kļūdījās, bloķēja vienu metienu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, tikdams pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem 22 punktus guva Maikls Ēriks.

Jau trešdien Izmiras komanda FIBA Eiropas kausa astotdaļfināla atbildes spēlē savā laukumā uzņems "Ventspils" vienību, kurai pirmajā mačā zaudēja ar 76:78.

Ar astoņām uzvarām 19 mačos "Dariššafaka Tekfen" komanda Turcijas čempionāta kopvērtējumā ir devītajā pozīcijā, kamēr līdere ar 16 panākumiem ir Stambulas "Fenerbahce Beko". Labākās astoņas komandas regulārajā čempionātā nodrošinās dalību izslēgšanas spēlēs.

Pašlaik 28 gadus vecais Peiners Stambulas vienības rindas papildināja jūnijā, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+1.

"Dariššafaka" iepriekšējā sezonā triumfēja ULEB Eirokausā, izcīnot tiesības šajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā. Savukārt Turcijas čempionātā "Dariššafaka" regulārajā turnīrā ieņēma sesto vietu, bet "play-off" apstājās ceturtdaļfinālā, kur atzina Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu