Cauce gandarīta par aizvadīto sezonu un gatavojas startēt arī turpmāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elīza Cauce
Elīza Cauce Foto: Paula Čurkste/LETA

Aizvadīto sezonu pieredzējusī Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce vērtē pozitīvi, lai gan vasarā viņai tika veikta pleca operācija, turklāt viņa ir apņēmusies startēt arī turpmāk.

Pašlaik 28 gadus vecā Cauce aizvadītās sezonas pasaules čempionātā bija 11.vietā, turklāt šādu pozīciju viņa guva arī Eiropas meistarsacīkstēs, lai gan pēc pirmā brauciena bija pat ceturtā. Viņa kontinenta čempionātā izcīnīja bronzu stafetē, bet Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma astoto pozīciju.

"Sezonu vērtēju ar plusa zīmi. Esmu ļoti apmierināta, šī bija mana otra labākā sezona," gandarījumu par sezonu neslēpa Cauce. "Protams, bija brīži, kad negāja tik labi, taču sezonas laikā esmu daudz mācījusies. Centos pati sev atzīmēt visas kļūdas, pēc tam arī tās analizēt, lai varētu uzlabot sniegumu."

Cauce atzina, ka sezonas laikā nenācās saskarties ar kādām lielām grūtībām.

"Tika daudz eksperimentēts ar slidām un kamanām. Jāsaka, ka šosezon komanda bija īpaši vienota. Mēs bijām saliedēts kolektīvs, kurā visi bijām gatavi viens otram palīdzēt, treneri nekad neatteica kādu padomu," priecīga bija Cauce.

Pateicoties bronzai Eiropas čempionāta stafetē, Cauce nākamajā sezonā būs Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāvā. Uz posmiem Ziemeļamerikā kamaniņu braucēja gan devās par saviem un sponsoru piešķirtajiem līdzekļiem. "Šajos posmos es startēju labi, tāpēc milzīgs paldies jāsaka atbalstītājiem."

Runājot par nākotnes plāniem, sportiste plāno turpināt karjeru. "Jau iepriekš teicu, ka tas, vai turpināšu startēt arī nākamgad, ir atkarīgs no šīs sezonas. Jūtu, ka neesmu pilnībā izdarījusi visu, ko gribēju."

"Pagājušajā vasarā man tika veikta pleca operācija, tāpēc gaidīju, ka šī sezona nebūs īpaši laba, taču esmu patīkami pārsteigta. Sezona izvērtās daudz labāka, nekā biju plānojusi," noslēdza Cauce.

Cauce savas karjeras laikā piedalījusies jau divās olimpiskajās spēlēs - 2014.gadā Sočos un 2018.gadā Phjončhanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu