Ross Brauns: Miks Šūmahers šosezon būs zem liela spiediena

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX

Leģendārā Pirmās formulas (F-1) pilota Mihaela Šūmahera dēls Miks, šogad debitējot "Formula 2" seriālā, būs zem liela spiediena, uzskata bijušais "Ferrari" vadītājs Ross Brauns.

Šūmahers pagājušajā gadā uzvarēja "Formula 3" sacensību čempionātā, bet šogad startēs F-2 čempionātā "Prema Racing" komandas sastāvā. Šis sacensību seriāls tiek uzskatīts kā pēdējais solis ceļā uz F-1. 20 gadus vecais vācietis gada sākumā pievienojās "Ferrari" pilotu attīstības programmai, un noslēgtā vienošanās paredz, ka F-1 leģendas dēls šogad aizvadīs divus testus šajā vienībā.

Bijušais Mihaela Šūmahera boss Brauns šobrīd F-1 ieņem čempionāta direktora posteni motoru sporta jautājumos. "Es pazīstu Miku, kopš viņš bija mazs puika," komentēja Brauns. "Bija laiks, kad viņš bija nedrošs, taču šobrīd Miks ir apņēmīgs, jauns vīrs."

Talantīgais vācietis februāra beigās dominēja F-2 testos Spānijā, uzrādot labāko laiku pēdējā dienā.

>>Rosbergs un Masa par to, kāds komandas biedrs bija Šūmahers

"Tas ir apbrīnojami, kā Mika spēja konkurēt ir augusi pēdējo trīs gadu laikā," turpināja Brauns. "Cilvēki, kuri ar viņu pavada vairāk laika, pateiks, kāds progress ir vērojams Mika braukšanā pēdējā gada laikā."

"Mikam ir ļoti nosvērta ģimene, viņiem ir pieredze no Mihaela, tāpēc viņi zinās, kā rīkoties, ja viņš gūs panākumus. Ir bijušas vairākas reizes, kad esmu ieraudzījis Mikā to pašu, ko Mihaelā. Taču es ceru, ka cilvēki neizvirzīs pārlieku lielas cerības," noslēdza Brauns.

Šūmahers vecākais, kurš šī gada sākumā nosvinēja 50 gadu jubileju, turpina atveseļošanos no 2013.gada beigās gūtās traumas, kad piedzīvoja kritienu, slēpojot Francijas alpos. Viņš guva nopietnas galvas traumas, un kopš tā brīža informācija par viņa gaitām un veselības stāvokli ir ļoti niecīga.

Jaunā F-2 sezona sāksies ar startu Bahreinā 29.martā, kamēr F-1 čempionāts tiks atklāts jau šonedēļ Austrālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu