Bļugers un "Penguins" pārtrauc "Capitals" panākumu sēriju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers (no kreisās)
Teodors Bļugers (no kreisās) Foto: Reuters/ScanPix

Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā pagājušajā naktī izcīnīja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda, kas ar 5:3 savā laukumā apspēlēja pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Vašingtonas "Capitals", pārtraucot tās septiņu spēļu uzvaru sēriju. 

Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja 15 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku mesto ripu, lika lietā divus spēka paņēmienus un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

Teicamu sniegumu "Penguins" rindās demonstrēja viens no pēdējās desmitgades pasaules labākajiem hokejistiem kanādietis Sidnijs Krosbijs, kurš otrajā trešdaļā 61 sekundes laikā izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Viņš tika nosaukts par spēles otro spožāko zvaigzni. 

Divas rezultatīvas piespēles uzvarētāju sastāvā nopelnīja krievu uzbrucējs Jevgeņijs Malkins, kurš sasniedza 1000 punktu robežu NHL. Viņa kontā regulārajos turnīros tagad ir 391 vārtu guvums un 609 rezultatīvas piespēles. 

"Tas lēni nāci, bet beidzot es to sasniedzu, 1000," aģentūra "Associated Press" citē Malkina teikto. "Elpoju normāli. Esmu pateicīgs saviem komandas biedriem. Šī ir īpaša diena manai ģimenei, draugiem. Tā kā spēlēju hokeju visu savu dzīvi, ir patiešām ļoti patīkami būt šeit un izcīnīt uzvaru pār Vašingtonas komandu. Viennozīmīgi, īpaša diena."

Vēl mājiniekiem ar gūtiem vārtiem atzīmējās Fils Kesels, Džeiks Gincels un Džareds Makkans, kas pēdējā minūtē meta ripu jau tukšos "Capitals" vārtos. 

24 gadus vecais Bļugers šosezon piedalījies 16 spēlēs, kurās izcēlies ar trim vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet viņa lietderības koeficients ir +4. 

"Penguins" vienība izcīnīja piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs. Tā pārtrauca "Capitals" septiņu uzvaru sēriju. 

Ar 70 spēlēs izcīnītiem 85 punktiem "Penguins" ieņem sesto pozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Capitals" tikpat mačos iekrājusi 89 punktus un ir ceturtajā vietā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu