Bobsleja stūmējs Miknis: Nejūtos kā Dreiškena aizstājējs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Matīss Miknis
Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas vadošā bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ierastais divnieku sacensību partneris Matīss Miknis nu jau aizvadītajā sezonā nejutās kā izcilā stūmēja Daumanta Dreiškena aizstājējs, jo pats jau piecus gadus sevi pilnveidojis līdz šībrīža līmenim.

Latvijas bobsleja izlases sportisti un treneri otrdien atgriezās mājās no Kanādas, kur šogad notika pasaules čempionāts (PČ). Lidostā "Rīga" bobslejistus sagaidīja vairāki desmiti līdzjutēju, kuru vidū bija arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) vadība.

Krietnu devu uzmanības saņēma arī 26 gadus vecais liepājnieks Matīss Miknis. Viņš aizvadītajā sezonā izcīnīja sudraba medaļas PČ četriniekos, kā arī kopā ar Ķibermani ieguva 2.vietu Pasaules kausa (PK) sezonas kopvērtējumā.

"No šīs sezonas nākotnei paņemšu pozitīvās emocijas. Diezgan labi mums šosezon gāja. Protams, PČ likās, ka varam aizsniegties arī līdz zeltam, tomēr nedaudz pietrūka," sezonu rezumēja bobslejists. "Ar Oskaru [Ķibermani] kopā startējam jau ceturto sezonu. Nezinu, vai mums ir kāda īpaša saikne. Mums labi sanāk, tāpēc treneri neko nemaina."

Raženais Miknis šosezon ieņēma izcilā Daumanta Dreiškena vietu Latvijas labākās ekipāžas pirmā stūmēja pozīcijā, bet Ķibermanis kļuva par vadošo pilotu brīdī, kad savainojuma dēļ nevarēja startēt Oskars Melbārdis

Lai gan Mikņa un Dreiškena biogrāfija un arī fiziskie parametri ir ļoti līdzīgi, šī gada PČ sudraba medaļnieks neuzskata, ka viņš ir "nākamais Daumants". 

"Es to absolūti tā neuztveru. Mums nav pirmās vai otrās ekipāžas. Katrs no mums cīnās no visa spēka, lai tiktu iespējami augstākā vietā tajā līmenī, kurā startējam. Nevienu neaizstāju. To daru tad, ja kāds īsi pirms sacensībām jānomaina. Jā, tad to var definēt kā aizstāšanu," savas domas izteica Miknis.

Jāizceļ, ka gan Miknis, gan arī Dreiškens bobslejā nonāca pēc tam, kad beidza nodarboties ar basketbolu. Matīss to darīja Liepājā, bet Daumants Gulbenē.

Sarunas laikā ar TVNET Miknim galvā ir cepurīte ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" logo. Nopirkt cepuri bobsleja sacensību norises vietā jau esot tradīcija.

"Lai kur arī mēs [Latvijas bobsleja izlase] aizbrauktu, vienmēr nopērku kādas hokeja vai basketbola komandas cepurīti. Šoreiz izvēlējos ar "Canucks" simboliku. Tāds savdabīgs suvenīrs," atklāja stūmējs.

Miknis vismaz pēcsezonas pirmās dienas pavadīs mājās, lai paveiktu visus iekavētos saimniecības darbus.

Miknis šosezon bija Ķibermaņa vadošais stūmējs divnieku sacensībās. Abi šosezon uz goda pjedestāla kāpa četros Pasaules kausa posmos - divreiz otrie un divreiz trešie. Tikai vienā posmā Mikni aizstāja Dāvis Spriņģis.

PK arī četriniekos, kur stūmēju sastāvs dažkārt mainījās ar Helvija Lūša pievienošanos, katru reizi uz goda pjedestāla Miknis bija līdzās Ķibermanim - četrreiz otrie un vienreiz trešie.

Miknis iestūma Ķibermaņa vadītās kamanas arī 2017. gada Eiropas čempionātā, kad izdevās izcīnīt bronzu, kas līdz šai sezonai viņiem abiem bija lielākais panākums bobslejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu