Kurtinaitis: Mums jāizmanto Timmas potenciāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: SIPA/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Timma ir apveltīts ar lielu potenciālu, ko Krievijas komandai Maskavas apgabala "Himki" ir jāizlaiž uz āru, pēc Latvijas sportista pievienošanās vienībai teica tās galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

26 gadus vecais Timma līdz sezonas beigām no Grieķijas granda Pirejas "Olympiakos" ir izīrēts Maskavas apgabala "Himki", taču viņš komandas sastāvā varēs piedalīties tikai VTB Vienotās līgas mačos un ULEB Eirolīgā nespēlēs.

"Mums ir nopietnas sastāva problēmas, tāpēc mēs izvēlējāmies uzlabot komplektāciju, uzaicinot aizsargu Endrū Herisonu un vieglo uzbrucēju Timmu, kurš var spēlēt arī kā spēka uzbrucējs. Jānis ir labs cīnītājs zem groza un ir apveltīts ar labu metienu. Domājam, ka šobrīd tas ir ļoti labs papildinājums," krievu klubs citē Kurtinaiša teikto. "Ar Timmu sastāvā mēs uzlabosim savu spēli zem groza un kļūsim agresīvāki."

"Jāni zinu jau ilgu laiku - viņš ir labs basketbolists, kuram varbūt nav izdevies atrast savu vietu "Olympiakos" komandā, lai gan viņš pirms tam lieliski spēlēja Spānijā, nemaz nepieminot "Zeņit" laikus. Timmam ir liels potenciāls, ko mums vajag izlaist uz āru," uzsvēra Kurtinaitis.

Īres līgums noslēgts līdz šīs sezonas beigām, bet kontrakts ar "Olympiakos" latvietim ir arī uz nākamo sezonu, tāpēc vasarā viņš klubā atgriezīsies.

Timma šosezon ULEB Eirolīgā 23 mačos vidēji guva 3,4 punktus, kamēr Grieķijas čempionātā 14 cīņās viņam caurmērā 6,07 punkti.

Timmam šī būs atgriešanās Krievijā, jo viņš no 2015. līdz 2017.gadam pārstāvēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandu. "Himki" ar 13 uzvarām 18 spēlēs VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, kamēr ULEB Eirolīgā tā ar deviņām uzvarām 25 mačos ir 13.vietā un uz izslēgšanas turnīru reāli nepretendē.

Savas karjeras laikā Timma pārstāvējis "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils", "VEF Rīga", Sanktpēterburgas "Zeņit" un Vitorijas "Kirolbet Baskonia" komandas.

Kopā ar "Ventspils" komandu Timma 2013.gadā kļuva par Baltijas līgas čempionu, bet gadu vēlāk triumfēja arī Latvijas čempionātā, pašam tiekot atzītam par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu. Kopā ar "VEF Rīga" viņš Latvijā triumfēja arī 2015.gadā, kad tika atzīts arī par VTB Vienotās līgas labāko jauno basketbolistu.

Timmu 2013.gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". Šobrīd tiesības uz latvieti šajā līgā gan pieder Orlando "Magic" klubam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu