Raikonens: Ballēšanās mani padarīja par labāku F-1 pilotu (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kimi Raikonens
Kimi Raikonens Foto: EPA/Scanpix

Ballēšanās padarīja somu braucēju Kimi Raikonenu par labāku Pirmās formulas (F-1) pilotu, neslēpa sportists.

Pašlaik 39 gadus vecais Raikonens nedēļas nogalē Austrālijā sāks savu kārtējo F-1 sezonu, šoreiz pārstāvot "Alfa Romeo" komandu. Savulaik bija dažāda informācija par soma izvēlēm brīvā laika pavadīšanā, viņam dodot priekšroku alkoholam un ballītēm.

Lai gan daudzviet tas izskanējis kā joks, Raikonens atklāja, ka liela daļa no tā bijusi patiesība.

"Patiesībā, es bieži braucu labāk pēc tam, kad starp sacensībām esmu darījis, ko gribu, piemēram, izklaidējos vai lietoju alkoholu," oficiālajā F-1 podkāstā "Beyond The Grid" neslēpa Raikonens. "Būt sacīkšu pilotam un uzdzīvot ballītēs - tas man bija normāli."

Savas F-1 karjeras laikā Raikonens uzvarējis 21 posmā, turklāt 2007.gadā viņš "Ferrari" sastāvā tika kronēts par pasaules čempionu.

Soms atklāja, ka 2013.gadā pēc otrās vietas iegūšanas Bahreinas "Grand Prix" viņš ballējies 16 dienas, bet uzreiz pēc tam no uzdzīves atgājis, lai vēlreiz izcīnītu otro pozīciju Barselonā.

"Pa lielam visa tā vasara bija piedalīšanās sacensībās un ballītes. Man tas bija normāli. Protams, no malas tas varētu izskatīties nedaudz dīvaini, tomēr pagātnē man tas nebija nekas neierasts," norādīja Raikonens.

Kad Somijas sportistam vaicāja, kā viņš sacensībās sadzīvojis ar paģirām, viņš atbildēja, ka tās atslābinājušas, tomēr sacīkšu trasē likušas papildus koncentrēties, jo neesot tik lielas pārliecības par saviem spēkiem. "Tas ļāva uzrādīt labākus rezultātus."

"Ballēšanās noteikti neatstāja negatīvu iespaidu uz manu karjeru," pārliecināts ir Raikonens.

Somu pilots debiju F-1 piedzīvoja 2001.gadā, bet kopš tā laika viņš ir braucis "Sauber", "McLaren", "Ferrari" un "Lotus" komandās. Savulaik viņš savus spēkus izmēģināja arī autorallijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu