Šorttrekists Puķītis saņēmis divu gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberto Puķītis
Roberto Puķītis Foto: TASS/Scanpix

Nu jau karjeru noslēgušais šorttreka sportists Roberto Puķītis saņēmis divu gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ko turklāt sociālajos tīklos ceturtdien apstiprināja arī Puķītis.

(Papildināta 3.rindkopa.)

Nu jau bijušajam sportistam sods piemērots, jo viņš nav sniedzis informāciju par savu atrašanās vietu. Gada laikā viņš nav izpildījis prasību ierasties uz pārbaudēm un/vai prasību sniegt nepieciešamo informāciju, kas ir antidopinga noteikumu pārkāpums.

Aģentūrai LETA ar Puķīti sazināties neizdevās, turklāt aptuveni divas stundas pēc "Facebook" ieraksta publicēšanas par diskvalifikāciju viņš to dzēsa. Sportists trīs nedēļu laikā ir tiesīgs pārsūdzēt spriedumu.

Vēl rudenī 24 gadus vecais Puķītis aģentūrai LETA atklāja, ka nolēmis paņemt pauzi savā karjerā, tomēr atzina, ka par 80% savas sportista gaitas ir noslēdzis. Pagājušā gada  Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš bija 11.vietā 1000 un 1500 metru distancē, bet neilgi pēc Olimpiādes viņš norādīja uz vēlmi startēt zem citas valsts karoga, tomēr pēc tam pārdomāja.

Savukārt rudenī Puķītis sāka treniņus treneres Evitas Krievānes-Moiseičenko grupā Jelgavā, no kuras gan pēc neilga laika aizgāja.

Phjončhanā startēja vēl viens Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks, kurš bija desmitais 500 metros un 15. vietā 1000 metru distancē. Viņš šobrīd sportista karjeru ir noslēdzis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu