Puķītis nav pārsūdzējis viņa piespriesto diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nu jau karjeru noslēgušais šorttreka sportists Roberto Puķītis nav pārsūdzējis viņam piespriesto divu gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Antidopinga biroja direktors Mārtiņš Dimants.

Jau ziņots, ka Puķītis ceturtdien sociālajos tīklos apstiprināja, ka viņam piespriesta divu gadu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpumu.

Nu jau bijušajam sportistam sods piemērots, jo viņš nav sniedzis informāciju par savu atrašanās vietu. Gada laikā viņš nav izpildījis prasību ierasties uz pārbaudēm un/vai prasību sniegt nepieciešamo informāciju, kas ir antidopinga noteikumu pārkāpums.

Dimaints atklāja, ka Puķītis nesasniedzams antidopinga biroja darbiniekiem bija pagājušā gada janvārī, aprīlī un novembrī.

Diskvalifikācija stājusies spēkā ar šī gada 25.janvāri, nevis 2018.gada 25.janvāri, kā tas bija Puķīša publicētajā ierakstā, kuru viņš pāris stundas vēlāk izdzēsa.

"Latvijas Antidopinga birojs un Disciplinārā antidopinga komisija vēlas atvainoties Puķītim par dokumentā neprecīzi norādīto datumu," uzsvēra Dimants.

Puķītim trīs nedēļu laikā bija iespēja pārsūdzēt lēmumu, taču antidopinga birojs no sportista tā arī nesaņēma iesniegumu, līdz ar to viņam ir stājies spēkā divu gadu sods, kas beigsies 2021.gada 25.janvārī.

Antidopinga birojs tā arī nav saņēmis Puķīša iesniegumu par aktīvā sporta gaitu pārtraukšanu vai beigām.

"Tādā gadījumā pēc karjeras atsākšanas viņa gaitām antidopinga darbinieki, visticamāk, pievērsīs pastiprinātu uzmanību, jo pasaulē tā esot izplatīta prakse, kad sportisti uz kādu laiku pamet aktīvo sportu, bet pēc tam pēkšņi atgriežas un uzrāda labus rezultātus," teica Dinabts,

Vēl rudenī 24 gadus vecais Puķītis aģentūrai LETA atklāja, ka nolēmis paņemt pauzi savā karjerā, tomēr atzina, ka par 80% savas sportista gaitas ir noslēdzis. Pagājušā gada gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš bija 11.vietā 1000 un 1500 metru distancēs, bet neilgi pēc Olimpiādes viņš norādīja uz vēlmi startēt zem citas valsts karoga, tomēr pēc tam pārdomāja.

Savukārt rudenī Puķītis uzsāka treniņus treneres Evitas Krievānes-Moiseičenko grupā Jelgavā, no kuras gan pēc neilga laika aizgāja.

Phjončhanā startēja vēl viens Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks, kurš bija desmitais 500 metros un 15.vietā 1000 metru distancē. Viņš šobrīd sportista karjeru ir noslēdzis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu