Jānis Kalniņš, iespējams, šogad pasaules čempionātā nespēlēs

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: TASS/LETA

Vārtsargs Jānis Kalniņš šogad, iespējams, nevarēs palīdzēt Latvijas nacionālajai komandai gaidāmajā pasaules čempionātā (PČ), kas maijā risināsies Slovākijā, hokejists atklāja sarunā ar portālu TVNET. 

27 gadus vecais Kalniņš šosezon pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Helsinku "Jokerit" un regulārā turnīra noslēdzošajā mačā iedzīvojās labā ceļgala savainojumā. Ar traumu gan viņš spēlēja Gagarina kausa izcīņā, kurā "Jokerit" sērijā līdz četrām uzvarām 2-4 pirmajā kārtā piekāpās Mika Indraša pārstāvētajai Maskavas "Dinamo". 

"Ceturtdien un piektdien Helsinkos biju pie ārstiem, uztaisījām pārbaudes. Ceļgalam operāciju gan nevajadzēs, bet būs nepieciešama atpūta," TVNET sacīja Kalniņš. "Būs arī jātaisa pāris procedūras, ceļgalu nedrīkstu noslogot. Iespējams, arī šogad man pasaules čempionāts diemžēl ies secen."

Savainojuma dēļ Kalniņš nepiedalījās pasaules čempionātā pagājušajā gadā. Toreiz viņam bija problēmas ar gurnu. 

"Pāris reizes man gurns par sevi atgādināja arī šosezon, bet nebija tik traki kā iepriekšējās divas sezonas," teica Kalniņš. "Šajā ziņā viss kļuvis labāk."

Latvijas nacionālā izlase gatavošanos pasaules čempionātam sāks 8. aprīlī. Pilnīgi droši, ka treniņnometnes sākumā Kalniņš nebūs izlases treneru rīcībā, bet lielāka skaidrība par viņa dalību pasaules čempionātā būs zināma pēc mēneša. 

KHL regulārajā čempionātā Kalniņš piedalījās 37 mačos, vidēji savos  vārtos ielaižot 2,40 ripas, atvairot 91,4% pretinieku mestās ripas. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš laukumā devās visās sešās spēlēs, kurās vidēji ielaida 2,52 ripas un atvairīja 89,5% metienus. 

Latvijas valstsvienības rindās Kalniņš debitēja 2014. gadā. Izlases sastāvā viņš devās uz pasaules čempionātu 2015., 2016. un 2017. gadā. 

Ģimenes apstākļu dēļ pasaules čempionātā šogad nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu