Blūms sekmē "Parma" uzvaru pār Meiera pārstāvēto "Jeņisej"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms piektdien guva sešus punktus VTB Vienotās līgas spēlē, palīdzot Permas "Parma" komandai pārtraukt desmit zaudējumu sēriju šajā turnīrā.

"Parma" savā laukumā sīvā ciņā ar rezultātu 92:88 (20:17, 17:19, 17:19, 21:20, 17:13) pagarinājumā pārspēja Mārtiņa Meiera pārstāvēto Krasnojarskas "Jeņisej", Vienotajā līgā izcīnot pirmo uzvaru trīs mēnešu laikā. Pretinieku rindās Meiers guva septiņus punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem.

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no četriem tālmetieniem, bet aizmeta garām visus četrus divpunktu metienus.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, tikdams pie trim efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Meiers 22 minūtēs un deviņās minūtēs realizēja vienu no četriem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem.

Viņam arī bija deviņas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, divas piezīmes un deviņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas deva 13 efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 puntkiem bija lietuvietis Eigirds Žukausks, savukārt "Jeņisej" rindās 25 punktus iemeta D'Endželo Herisons.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 17 panākumiem 20 cīņās ir Maskavas CSKA, kurai ar 14 uzvarām 18 spēlēs seko Kazaņas "Unics", bet tālāk ar 13 uzvarām 18 dueļos ir Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" un Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 20 dueļos ir desmitajā pozīcijā, Krasnojarskas "Jeņisej" ar sešām uzvarām 19 mačos ir vietu zemāk, bet Permas "Parma" ar četriem panākumiem 19 cīņās ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu