RFS nenotur divu vārtu pārsvaru, bet tik un tā izrauj uzvaru pār "Spartaku"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkrfs.lv

RFS komanda sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas jaunās sezonas mačā nenoturēja divu vārtu pārsvaru, taču tik un tā viesos ar 3:2 (2:1) uzvaru Jūrmalas "Spartaku".

Panākumu RFS komandai kompensācijas laika pēdējā minūtē nodrošināja Artūrs Zjuzins.

Šis mačs sākās vētraini, jo jau otrajā minūtē rezultātu atklāja RFS aizsargs Vitālijs Jagodinskis, bet četras minūtes vēlāk "Spartaks" futbolists Ņikita Bērenfelds kļūdaini raidīja bumbu savos vārtos. Līdz ar to rīdzinieki ātri bija izvirzījušies vadībā ar divu vārtu pārsvaru, tomēr RFS to varēja izbaudīt tikai nepilnas 15 minūtes, jo 20.minūtē rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Nemanja Belakovičs.

RFS futbolistiem šajā mačā gan piederēja lielāks pārsvars, ko gan turpinājumā nekādi neizdevās izmantot. Savukārt "Spartaks" vairāk spēlēja uz pretuzbrukumiem, turklāt ik pa laikam jūrmalnieki bīstami atbildēja uz pretinieku spiedienu. Neizšķirtu gan mājinieki panāca - 74.minūtē Rīgas komandas aizsargu Nauri Bulvīti apspēlēja Rišlords Enins, ar skaistu sitienu starp pretinieka kājām panākdams 2:2.

Lai arī RFS centās atkal radīt spiedienu uz "Spartaks" vārtiem un izraut uzvaru, viesu futbolistu pūliņi nekādi nevainagojās panākumiem. Priekšpēdējā minūtē teju tukšos vārtos bumbu pēc standartsituācijas netrāpīja Bulvītis, tomēr jau 94.minūtē pēc partnera centrējuma bumbu vārtos raidīja Zjuzins, nodrošinot rīdziniekiem dramatisku uzvaru.

Savu 100.spēli virslīgā sestdien aizvadīja "Spartaka" uzbrucējs Edgars Gauračs.

"Spartaka" futbolisti sezonu sāka ar zaudējumu 1:2 viesos pret "Ventspili", kamēr RFS savā laukumā ar 2:0 uzveica "Liepāju".

Jūrmalas klubu starpsezonā atstājuši iepriekšējā gada līderi Aleksejs Višņakovs, Aleksandrs Kosoričs, Jevgeņijs Kobzars, Kaspars Svārups un Artemijs Maļejevs, bet sastāvs papildināts ar vairākiem gados jauniem spēlētājiem, tostarp leģionāriem. Starp zināmākajiem "Spartaks" papildinājumiem ir Vitālijs Rečickis, Vitālijs Smirnovs, Ņikita Bērenfelds, Artis Jaudzems un vārtsargs Vitālijs Meļņičenko. Savukārt par komandas galveno treneri kļuvis itāļu speciālists Nuncio Dzavetjēri.

Tikmēr RFS komanda piesaistījusi ventspilnieku aizsargus Nauri Bulvīti un Vitāliju Jagodinski, bet no "Riga" pārnācis bijušais Latvijas izlases pussargs Artūrs Zjuzins, kā arī Alans Siņeļņikovs un vairāki leģionāri. Tikmēr šajā vienībā vairs nebūs redzams viens no tās līderiem Kaspars Dubra, kurš ir devies leģionāra gaitās uz Kazahstānu, un gruzīns Laša Šergelašvili, kā arī bijušais valstsvienības pussargs Dāvis Indrāns, kurš pārcēlies uz Jelgavu.

Otrā kārta ir noslēdzošā pirms izlašu pārtraukuma.

Ar divās spēlēs gūtiem sešiem punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir "Riga" un RFS, bet pa trīs punktiem guvušas "Ventspils" un "Daugavpils" komandas.

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena komanda izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu