"TTT Rīga" uzvar Eiropas Sieviešu basketbola līgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas klubs "TTT Rīga" svētdien Krievijā triumfēja Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL).

"TTT Rīga" finālmačā ar rezultātu 73:63 (13:20, 26:14, 19:12, 15:17) pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Cmoki".

Rīdziniecēm ar 17 punktiem rezultatīvākā bija Kate Krēsliņa, 13 punktus guva Šeja Pedija, 12 punkti, sešas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles bija Aijai Brumermanei, bet pa desmit punktiem guva Aivija Slotere un Ieva Pulvere.

Pretiniecēm ar 17 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Viktorija Haspere.

Tikmēr bronzas mačā turnīra saimniece Rostovas "Rostov-Don" ar rezultātu 74:65 (21:19, 25:18, 11:19, 17:9) pārspēja Čehijas vienību Brno "Žabiny".

Uzvarētājām ar 20 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Jekaterina Osipova.

Sestdien pusfinālā rīdzinieces ar rezultātu 80:70 uzvarēja Brno "Žabiny", kamēr Minskas "Cmoki" ar 72:53 sagrāva Rostovas "Rostov-Don".

Latvijas klubs ar septiņām uzvarām septiņās cīņās B grupā ieņēma pirmo vietu un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tikās ar A grupas ceturtās vietas īpašnieci Grodņas "Olimpia", kuru divu maču summā sagrāva ar 188:121.

Tikmēr "Cmoki" basketbolistes A grupā arī svinēja uzvaras visās septiņās spēlēs, bet izslēgšanas turnīrā apspēlēja Slovākijas komandu Pještjanu "Čajky".

Šis turnīrs agrāk bija pazīstams kā Austrumeiropas sieviešu basketbola līga, bet nu tam dots globālāks nosaukums. Iepriekšējās divas sezonas "TTT Rīga" zaudēja šī turnīra finālā, bet 2016.gadā kļuva par tā uzvarētājām.

Šajā sezonā EWBL čempionātā piedalījās 16 komandas, kas tika sadalītas divās grupās, bet pēc tam četras labākās no katras apakšgrupas iekļuva izslēgšanas turnīrā jeb ceturtdaļfinālā. Turnīra uzvarētāja tiek noteikta pēc finālčetrinieka formāta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu