Timma "Himki" komandā debitē ar 17 gūtiem punktiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Baskonia

 Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma svētdien ar 17 punktiem debitēja Maskavas apgabala "Himki" komandas sastāvā, palīdzot tai izcīnīt uzvaru VTB Vienotās līgas spēlē.

"Himki" viesos ar rezultātu 96:85 (20:30, 33:21, 12:16, 31:18) pārspēja Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

26 gadus vecais Timma līdz sezonas beigām no Grieķijas granda Pirejas "Olympiakos" ir izīrēts "Himki", taču viņš komandas sastāvā var piedalīties tikai VTB Vienotās līgas mačos un ULEB Eirolīgā nespēlēs.

Svētdien Timma savā pirmajā mačā "Himki" kreklā nospēlēja 24 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā iemeta piecus no astoņiem tālmetieniem un vienu no diviem divpunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un pārtvēra vienu bumbu, tikdams pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem.

"Himki" komandā ar 25 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Džordans Mikijs, bet 20 punktus guva Aleksejs Šveds.

Laukuma saimniekus no zaudējuma neglāba Arneta Multrija 30 punkti.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 17 panākumiem 20 cīņās ir Maskavas CSKA, kurai ar 14 uzvarām 18 spēlēs seko Kazaņas "Unics", bet tālāk ar 14 uzvarām 19 dueļos ir Maskavas apgabala "Himki".

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 21 duelī ir desmitajā pozīcijā, Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" ar sešām uzvarām 19 mačos ir vietu zemāk, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma" ar četriem panākumiem 19 cīņās ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu