Latvijas sieviešu kērlinga izlase PČ sīvā cīņā piekāpjas titulētajai Kanādai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas izlases kērlingistes
Latvijas izlases kērlingistes Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu kērlinga izlase svētdien Dānijā pasaules čempionāta mačā sīvā cīņā ar 7-8 piekāpās titulētajai Kanādai.

Latvijas izlase turnīru iesākusi ar trim zaudējumiem, taču priekšā vēl deviņas spēles.

Latvijas komanda pēc otrā un sestā enda atradās vadībā (2-1 un 5-4), tomēr kanādietes pārņēma iniciatīvu. Desmitajā endā Latvijai piederēja pēdējā akmens tiesības, taču noslēdzošajā mēģinājumā akmens par tālu aizslidoja no centra, kā rezultātā divu punktu vietā tika gūts tikai viens, tādējādi mačs neturpinājās ekstra endā un tika piedzīvots zaudējums ar 7-8.

Latvija šo turnīru iesāka sestdien, kad cieta zaudējumus pret Vāciju (5-10) un olimpiskajām čempionēm no Zviedrijas (5-8).

Ar trim zaudējumiem trīs spēlēs Latvija turnīra tabulā dala pēdējo, 11.vietu.

Turpinājumā pirmdien būs mači ar Ķīnu un Skotiju, otrdien ar Dāniju un Šveici, trešdien pretī stāsies ASV, ceturtdien Latvija eksaminēs Japānu un Somiju, bet piektdien - Dienvidkoreju un Krieviju.

Šogad pasaules čempionātā startējošā Kanādas komanda gan nav no titulētākajām vienībām, jo lielajos turnīros tā nav spējusi izcelties. Tiesa, šajā valstī kērlings ir ļoti attīstīts, taču nacionālās atlases sacensībās uz pasaules čempionātu skipa Čelsijas Kerijas vadītā komanda pārspēja Reičelas Homenas vienību, kas planētas meistarsacīkstēs uzvarēja pirms diviem gadiem.

Kanādas komandas pasaules čempionātos uzvarējušas 17 reizes, kas ir visu laiku labākais rādītājs. Tāpat viņu kontā ir astoņi sudrabi un deviņas bronzas.

Pasaules čempionātā piedalās 13 izlases. Pēc viena apļa turnīra labākās divas komandas iekļūs pusfinālā, bet 3.-6. vietas īpašnieces spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pasaules čempionātam kvalificējās pērn, kad Eiropas čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv pieredzējušā skipa Ivetas Stašas-Šaršūnes komanda ar Santu Blumbergu, Ievu Krastu, Evelīnu Baroni un Tīnu Siliņu sastāvā. Komandas galvenā trenera pienākumus pilda Kārlis Smilga.

Latvija planētas meistarsacīkstēs spēlēja arī 2010., 2013. un 2014.gadā, visas trīs reizes ieņemot 12.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu