LHF sniedz skaidrojumu par Mareņa statusu OHL "play-off" mačos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Marenis
Rihards Marenis Foto: Paula Čurkste/LETA

Saistībā ar pēdējā laikā izskanējušo informāciju masu medijos, Latvijas Hokeja federācija (LHF) skaidro HK "Mogo" uzbrucēja Riharda Mareņa statusu dalībai "Optibet" hokeja līgas (OHL) turnīrā.

2019.gada, 28.februārī, nepilnu nedēļu pirms OHL izslēgšanas spēļu sākuma, LHF organizēja OHL komandu kopsapulci. Sanāksmes laikā tika iztirzāts jautājums arī par Riharda Mareņa statusu.

LHF sporta direktors Edgars Buncis visiem klātesošajiem izskaidroja situāciju un informēja, ka Marenis ir tiesīgs spēlēt OHL izslēgšanas turnīrā. Komandas uzklausīja LHF ziņojumu un neizteica pretenzijas.

8.martā LHF saņēma trīs OHL klubu parakstītu (HK "Kurbads", HK "Zemgale"/LLU, HK "Prizma") iesniegumu par HK "Mogo" uzbrucēja Riharda Mareņa dalību Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs.

Iesniegumā klubu pārstāvji izklāstījuši savus argumentus, kas, viņuprāt, liedz minētajam spēlētājam dalību Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs.

Pēc vēstules saņemšanas, LHF sasauca OHL klubu kopsapulci (14.marts) un vēlreiz detalizēti izklāstīja Mareņa statusu spēlējot izslēgšanas mačos. LHF nostāja balstīta uz zemāk minētajiem punktiem:

- R.Marenis ir noslēdzis līgumu ar HK "Mogo" līdz 2018./2019.gada sezonas beigām.

- OHL regulārajā čempionātā Marenis nospēlējis 7 spēles, kuru laikā guvis 4 vārtus un nopelnījis 2 soda minūtes.

- 2018.gada oktobrī spēlētājs ir izīrēts Rīgas "Dinamo", kas ir LHF jurisdikcijā esošs klubs, kas piedalās Kontinentālajā Hokeja Līgā (nav citas valsts čempionāts). Kontinentālā hokeja līga tikusi dibināta, lai attīstītu hokeju Krievijā un citās Eiropas un Āzijas valstīs.

- Ar atsevišķu līgumu starp KHL un Krievijas Hokeja federāciju tiek noteikta kārtība, kā Krievijas klubi kļūst par Krievijas čempioniem. Līdz ar to LHF nevar uzskatīt, ka Rīgas "Dinamo" piedalās citas valsts čempionātā, jo Rīgas "Dinamo" ir Latvijas klubs un nekad nekļūs par citas valsts čempioniem, vai arī iegūs jebkādu vietu šajā čempionātā.

- Spēlētāju pārejas LHF tiek nodrošinātas, lai regulētu spēlētāju piederību klubam dalībai LHF rīkotajos čempionātos. Ņemot vērā, ka Rīgas "Dinamo" nepiedalās LHF rīkotajā čempionātā, Latvijas spēlētāja pārejas noformēšana nav nepieciešama. Ārzemju spēlētāju pārejas regulē IIHF un tā ir nepieciešama uz jebkuru LHF jurisdikcijā esošu klubu/komandu.

Visu augstākminēto iemeslu dēļ, R.Marenis nebija jāsvītro no HK "Mogo" pieteikuma, turklāt, spēlētāja izīrēšanas līgumā viens no noteikumiem paredz liegumu spēlētājam atgriezties citā klubā, bet tikai HK "Mogo". Uz pāreju perioda beigām R.Marenis bija HK "Mogo" pieteikumā un ir tiesīgs spēlēt OHL.

Latvijas Hokeja federācijas viens no primārajiem uzdevumiem ir popularizēt un attīstīt hokeju Latvijā, kā arī sekmēt spēlētāju meistarības līmeņa celšanos, veicinot viņu iespējas attīstīt profesionālo karjeru aizvien augstākā līmenī.

Spēlētājs R.Marenis ir iekļuvis KHL no Latvijas čempionāta komandas HK "Mogo" un sevi labi apliecinājis Rīgas "Dinamo" sastāvā - tas ir lielisks paraugs jaunajiem hokejistiem. Kā arī tas parāda iespēju gados jauniem spēlētājiem, spēlējot OHL čempionātā, nonākt Kontinentālajā hokeja līgā.

Jāatzīmē arī, ka šāda spēlētāju kustība šosezon ir notikusi arī starp citiem OHL klubiem un Rīgas "Dinamo". Proti, - Edijs Brahmanis (HK "Prizma"), Roberts Mamčics (HK "Liepāja") un Egils Kalns (HK "Liepāja").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu