"Sky" komanda varētu turpināt savu dominanci riteņbraukšanā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Profesionālā šosejas riteņbraukšanas komanda "Sky" arī pēc īpašnieku maņas var turpināt savu dominanci, uzskata tās bijušais braucējs Bredlijs Viginss.

Pēc šī gada sezonas Lielbritānijas mediju un telekomunikāciju koncerns "Sky" pametīs profesionālo riteņbraukšanu, kā rezultātā komanda ar tādu pašu nosaukumu paliks bez sava galvenā atbalstītāja. Tomēr informācija liecina, ka komandu iegūs turīgākais brits Džims Retklifs, kura bagātība tiek lēsta 21 miljarda mārciņu (24,5 miljardu eiro) apmērā, bet vienība tiks pārdēvēta par "Ineos", kas ir viņa dibinātā ķimikāliju uzņēmuma nosaukums.

Sagaidāms, ka komandā paliks tās menedžeris Deivs Breilsfords.

"Deivs saglabās vadību pār komandu, un tas, kā viņš to darīs, palīdzēs vienībai uzrādīt tikpat labus rezultātus kā iepriekš," uzskata Viginss, kurš 2012.gadā triumfēja "Tour de France". "Komandā saglabāsies Deiva plāni un filozofija, tāpēc tā ir ideāla situācija."

"Sky" komanda tika izveidota 2008.gadā sadarbībā ar Lielbritānijas Riteņbraukšanas federāciju, bet tās mērķis bija valstī popularizēt šosejas un treka riteņbraukšanu.

Riteņbraukšanas grands "Sky" savā pastāvēšanas vēsturē izcīnījis 327 uzvaras, no kurām astoņas gūtas lielo tūru kopvērtējumos.

"Sky" vienība triumfējusi sešos no pēdējiem septiņiem "Tour de France" velobraucieniem, četras reizes to paveicot Kristoferam Frūmam, bet pa reizei - Viginsam un Džeraintam Tomasam. Tāpat Frūms atvedis komandai divas uzvaras "Vuelta a Espana" un "Giro d'Italia" velobraucienos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu