CAS apmierina PSG apelāciju par finanšu pārkāpumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
PSG futbolisti
PSG futbolisti Foto: AP/LETA

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) apmierinājusi Parīzes "Saint-Germain" apelāciju lietā, kurā pret Francijas grandu tika uzsākta izmeklēšana par iespējamiem finanšu pārkāpumiem.

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) pērn jūnijā slēdza lietu, kurā izmeklēja PSG iespējamos pārkāpumus jaunu futbolistu iegādē un algu samaksā.

UEFA 19.septembrī atjaunoja izmeklēšanu, bet PSG 3.oktobrī CAS iesniedza apelāciju, argumentējot, ka Eiropas futbola jumtorganizācija pārkāpusi pašas noteikumus, kas lietu atjaunošanai paredz tikai desmit dienu termiņu.

CAS otrdien paziņoja, ka UEFA, lietu atjaunojot 19.septembrī, pārkāpusi noteikumus, tādējādi PSG apelācija tika apmierināta. CAS lēmums ir galīgs un nepārsūdzams.

Tiesa, UEFA šobrīd pret PSG veic citu izmeklēšanu divos iespaidīgos darījumos 2017.gada vasarā.

Aizpērn augustā PSG par 222 miljoniem eiro no Spānijas vienības "Barcelona" iegādājās brazīliešu uzbrucēju Neimaru, veicot visu laiku dārgāko darījumu futbola vēsturē.

Mēnesi vēlāk PSG panāca vienošanos vienošanos par "Monaco" komandas zvaigznes Kiljana Mbapē īri. Mbapē tika īrēts līdz pērnā gada 30.jūnijam, bet darījums paredz, ka pēc tam vienošanās tiek pagarināta līdz 2022.gadam.

Īres darījums ļāva PSG komandai apiet finanšu "Fair Play" noteikumus. Noteikumi nosaka, ka trīs gadu periodā līdz 2018.gadam klubam nedrīkst būt zaudējumi vairāk nekā 30 miljonu eiro apmērā. Ja tiktu secināts, ka PSG komanda pārkāpusi šos noteikumus, tai var pat liegt piedalīties UEFA Čempionu līgas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu