Jānis Kalniņš: Aģents ierosināja līgumā iekļaut opciju, ka drīkstu doties uz Ziemeļameriku

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien TVNET Sports redakcijā viesojās viens no Latvijas labākajiem hokeja vārtsargiem Jānis Kalniņš, kurš šo sezonu pavadīja Somijas klubā Helsinku "Jokerit". Izvaicājām viņu par dažādiem ar hokeju saistītiem tematiem. Noskaties video interviju. 

27 gadus vecais Kalniņš KHL regulārā turnīra noslēdzošajā mačā iedzīvojās labā ceļgala savainojumā un šobrīd miglā tīta ir viņa dalība pasaules čempionātā Bratislavā. Lielāka skaidrība būs pēc mēneša.

Kalniņš atklāja, ka viņa līgumā ar "Jokerit" ir iestrādāts punkts, kas Somijas klubam pēc nākamās sezonas neļauj likt šķēršļus, ja hokejists izlemtu pārcelties uz Ziemeļameriku. 

"Helsinkos vēl būšu divas sezonas. Līgumā iestrādātais punkts +1 ir vairāk domāts, ja parādās iespēja doties uz Ziemeļameriku, tad pēc nākamās sezonas varu iet runāt ar kluba vadību," sacīja Kalniņš. "Aģents teica, ka grib tādu opciju iekļaut līgumā. Es teicu: kāpēc ne?"

Kalniņš spēlēja ar ceļgala traumu Gagarina kausa izcīņā, kurā "Jokerit" sērijā līdz četrām uzvarām 2-4 pirmajā kārtā piekāpās Mika Indraša pārstāvētajai Maskavas "Dinamo". 

"Miku varēja redzēt katrā spēlē. Man liekas, viņam katrā mačā pret mani bija diezgan labs moments," atcerējās Kalniņš. "Vienreiz pat pēc viņa metiena ripa palika uz pašas vārtu līnijas. Sērijas otrajā spēlē viņš izgāja vienatnē pret mani, ripa trāpīja pa slidas purngalu." 

Jānis Kalniņš: "Ņeftehimik" man samaksāja par jaunu cimdu pāri

KHL regulārajā čempionātā Kalniņš šosezon piedalījās 37 mačos, vidēji savos  vārtos ielaižot 2,40 ripas, atvairot 91,4% pretinieku mestās ripas. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš laukumā devās visās sešās spēlēs, kurās vidēji ielaida 2,52 ripas un atvairīja 89,5% metienus. 

Latvijas valstsvienības rindās Kalniņš debitēja 2014. gadā. Izlases sastāvā viņš devās uz pasaules čempionātu 2015., 2016. un 2017. gadā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu