"Spurs" līderi un treneris Popovičs slavē Dāvja Bertāna aukstasinību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" līderi Demars Derouzens un Lamarkuss Oldridžs, kā arī galvenais treneris Gregs Popovičs pauduši atzinīgus vārdus Dāvim Bertānam, slavējot Latvijas basketbolista snaipera dotības un aukstasinību.

"Spurs" otrdien savā laukumā ar rezultātu 111:105 pārspēja iepriekšējo divu gadu NBA čempioni Goldensteitas "Warriors". Sanantonio komandai šī bija jau devītā uzvara pēc kārtas.

Nepilnas divas minūtes pirms mača pamatlaika beigām, "Spurs" komandai esot vadībā ar rezultātu 106:102, latvietis trāpīja tālmetienu, panākot mājiniekiem svarīgā brīdī +7 pārsvaru.

Bertānam šajā mačā šis bija vienīgais precīzais tālmetiens, jo pirms tam viņš piecus trīspunktu metienus netrāpīja. Par spīti 0/5 bilancei trejačos, izšķirošā momentā Latvijas basketbolists attaisnoja komandas cerības.

"Esmu priecīgs, ka dabūju bumbu, kaut arī netrāpīju tos piecus metienus. Viņi (komandas biedri) man uzticējās," portāls "mysanantonio.com" citē Bertānu.

"Dāvis var netrāpīt 100 tālmetienus, bet svarīgā brīdī 101. pavisam noteikti būs precīzs," portāls "expressnews.com" citē Derouzenu, kurš spēlē pret "Warriors" guva 26 punktus, izcīnīja 9 atlēkušās bumbas un veica 8 rezultatīvas piespēles.

Bertāns šosezon tālmetienus realizējis ar 45% precizitāti. Tas šobrīd ir otrs labākais rādītājs visā līgā aiz Rodiona Kuruca komandas biedra Džo Herisa, kurš Bruklinas "Nets" sastāvā no tālās distances uzbrucis ar 46,4%.

"Snaiperi met. Tas ir tas, ko viņš dara. Viņam ir jāturpina mest," portāls "mysanantonio.com" citē Oldridžu, kurš spēlē pret NBA čempionvienību guva 23 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Pēc šī panākuma "Spurs" nodrošināja šosezon NBA regulārajā čempionātā pozitīvu uzvaru un zaudējumu bilanci. Popoviča vadībā šāds panākums sasniegts jau 22. sezonu pēc kārtas.

"Mēs vienmēr ticam, ka viņš trāpīs metienu. Viņš visas sezonas garumā ir uzlabojis spēli aizsardzībā. Viņš arī ir uzlabojis došanos caurgājienos," norādīja treneris Popovičs. 

Pašlaik 26 gadus vecais Bertāns šosezon 65 mačos vidēji spēlē guvis 8,0 punktus. Viņi vidēji izpildījis 4,3 tālmetienus un trāpījis 1,9 no tiem (precīzi 126 no 280 trejačiem).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu