Futbolisti Stojanoviča debijā Skopjē sāk Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas nacionālā futbola komanda šodien sāks 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, Skopjē tiekoties ar Ziemeļmaķedonijas valstsvienību. Galvenā trenera amatā debiju pie Latvijas izlases stūres piedzīvos Slaviša Stojanovičs. Mačs 36 400 vietu ietilpīgajā "Philip II Arena" sāksies plkst. 21.45 pēc Latvijas laika. 

Uz Skopji Latvijas izlase devās otrdien. Tur atrodas arī TVNET Sporta žurnālists Mārtiņš Kļavenieks. Mačam līdzi portālā varēs sekot teksta tiešraidē...

Pirmās ugunskristības valstsvienības galvenā trenera amatā piedzīvos Stojanovičs, kurš izlases grožus pārņēma no Somijas speciālista Miksu Pātelainena. 

Izlases treneru rīcībā šobrīd ir 25 futbolisti. Neilgi pirms došanās uz Ziemeļmaķedoniju no komandas tika atskaitīts pieredzējušais pussargs Aleksejs Višņakovs, kurš jau atgriezies Latvijas čempiones "Riga" sastāvā.

Pirmdien no izlases tika atbrīvoti divi citi pussargi Artūrs Zjuzins un Jevgeņijs Kazačoks.

"Izlasē ir ļoti labs kolektīvs, kvalitatīvi spēlētāji. Treniņos ir acīm redzams, ka visi ļoti cenšas, jo saprot – ir tikai trīs treniņi, un jau būs pirmā cikla spēle pret Ziemeļmaķedoniju. Redzot atdevi, ir skaidrs, ka visi ļoti grib palīdzēt valstsvienībai," sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) sacīja pussargs Jānis Ikaunieks, kurš pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezies valstsvienībā. "Pretinieki asociējas ar tādu agresīvu, Balkānu tipa futbolu, ar pārliecinātību par saviem spēkiem. Viņiem ir augsta līmeņa futbolisti, spēlē labos klubos."

Jānis Ikaunieks
Jānis Ikaunieks Foto: Latvijas Futbola federācija

Sagaidāms, ka savu 100. spēli Ziemeļmaķedonijas rindās aizvadīs 35 gadus vecais uzbrucējs Gorans Pandevs, kurš ikdienā pārstāv Itālijas A sērijas jeb augstākās līgas komandu "Genoa". Viņš svētdien guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli, kaldinot savas vienības uzvaru mājās 30 000 skatītāju klātbūtnē ar 2:0 pret Turīnas "Juventus", sarūpējot pretiniekiem šosezon pirmo zaudējumu Itālijas A sērijā. Tiesa, Turīnas futbolisti spēlēja bez slavenā portugāļa Krištianu Ronaldu.

Pandevs ir viens no Ziemeļmaķedonijas pēdējo gadu labākajiem futbolistiem. Viņš ceturto sezonu pārstāv "Genoa" komandu, bet iepriekš karjerā uzbrucējs spēlējis arī Itālijas grandos "Napoli", Romas "Lazio" un Milānas "Inter".

Izlases kreklā viņš guvis 33 vārtus, kas ir valstsvienības rekords.

 

"Jau no pirmā treniņa sapratu, ka visu laiku jākoncentrējas darbam. Te viss notiek ļoti ātri. Treneris vēl iepazīst komandu, nav daudz laika. Liek uzsvaru uz bumbas kontroli un taktikas izpildi," sarunā ar TVNET sacīja 18 gadus vecais izlases debitants Kristers Tobers. "Šajā bāzē [Skopjē] esmu bijis arī iepriekš ar Latvijas U-19 izlasi. Ļoti labs dabīgais zālājs. Katrā gadījumā mums tagad ir visi apstākļi, lai labi sagatavotos ceturtdienas spēlei."

FIFA rangā Latvijas izlase šobrīd ieņem 131. pozīciju, kamēr Ziemeļmaķedonija ir 71. vietā. 

"Ziemeļmaķedonijā gaidu labu atmosfēru, jo šī ir Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmā spēle. Līdzjutēji nāks un atbalstīs savu komandu. Vai laukumā lidos kādi priekšmeti, es nezinu, bet tajā noteikti būs karstasinīgas divcīņas," sarunā ar LFF teica aizsargs Mārcis Ošs.

Ziemeļmaķedonijas galvenais treneris Igors Angelovskis izcēla, ka galvenais mājiniekiem būs sākt EČ kvalifikāciju ar uzvaru, lai palielinātu izredzes nokļūt finālturnīrā. 

"Latvijas izlase ir bīstama standartsituāciju izspēlē, kā arī gaisa divcīņās. No tā mums noteikti jāuzmanās. Jā, latvieši pagājušajā gadā uzvarēja tikai vienu spēli - Baltijas kausā pret Igauniju. Tomēr viņi nezaudēja daudz spēļu. Tas nozīmē, ka šī komanda ļoti labi darbojas aizsardzībā," viņš sacīja. "Jā, Latvijai ir jauns galvenais treneris, kurš noteikti ieviesīs jaunas vēsmas, bet lielākā daļa spēlētāju ir tie paši, kas iepriekš. No pretinieku izlases spēlētājiem izceltu Kasparu Dubru, Valēriju Šabalu, Robertu Uldriķi un Andri Vaņinu."

Vēl šovakar plkst. 21.45 G apakšgrupā Izraēla savā laukumā uzņems Slovēniju, bet Austrija Vīnē tiksies ar potenciālo grupas favorīti Poliju. 

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra tupinājumā Latvijas izlase svētdien izbraukumā spēlēs pret Poliju.

Šajā atlases ciklā Latvijas izlasei apakšgrupā pretī stāsies vēl arī Austrija, Slovēnija un Izraēla.

Ziemeļmaķedonijas izlases kandidātu saraksts mačiem ar Latviju un Slovēniju

Vārtsargi: Stole Dimitrevskis (Madrides "Rayo Vallecano", Spānija), Damjans Šiškovskis (Rovaniemi "RoPS", Somija), Dejans Iljevs (Londonas "Arsenal", Anglija).

Aizsargi: Stefans Ristovskis (Lisabonas "Sporting", Portugāle), Kire Ristevskis (Budapeštas "Ujpest", Ungārija), Visars Musliu, Egzons Bejtulai (abi - Tetovas "Škendija"), Kristijans Toševskis (Skopjes "Vardar"), Gjoko Zajkovs ("Charleroi", Beļģija), Darko Velkovskis ("Rijeka", Horvātija).

Pussargi: Eniss Bardi ("Levante", Spānija), Stefans Spirovskis ("Ferencvaros", Ungārija), Bobans Nikolovs (Sēkešfehērvāras "MOL Vidi", Ungārija), Ezgjans Aljoskis (Līdsas "United", Anglija), Elifs Elmass (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Ferhans Hasani ("Al-Ra'ed", Saūda Arābija), Darko Čurlinovs ("Koln", Vācija).

Uzbrucēji: Gorans Pandevs ("Genoa", Itālija), Ilja Nestorovskis, Aleksandars Trajkovskis (abi - "Palermo", Itālija), Ivans Tričkovskis (Larnakas AEK, Kipra), Krste Velkovskis ("Sarajevo", Bosnija un Hercegovina), Kire Markoskis (Trnavas "Spartak", Slovākija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu