Latvijas sieviešu kērlinga izlase piekāpjas arī ASV valstsvienībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas sieviešu kērlinga izlase
Latvijas sieviešu kērlinga izlase Foto: Richard Gray

Latvijas sieviešu kērlinga izlase trešdien Dānijā pasaules čempionāta astotajā mačā ar rezultātu 6-9 piekāpās ASV valstsvienībai.

Ar vienu uzvaru astoņās spēlēs Latvija turnīra tabulā ieņem dalītu pēdējo, 12.vietu.

Latvietes otrajā endā nonāca iedzinējos ar 0-3, bet nākamo divu endu laikā izlīdzināja rezultātu. Sestajā endā Latvijas izlase pārņēma vadību - 5-4, uz ko pretinieces atbildēja ar trim punktiem nākamajos divos geimos. Lai gan devītajā endā latvietes vienu punktu atguva, tomēr noslēgumā amerikānietes neļāva atspēlēties, Latvijai piekāpjoties ar 6-9.

"Spēks šodienas spēlē pietika, tādā ziņā nebija problēmas. Arī bija pārliecība un sajūta, ka tā ir mūsu spēle, kas ir uzvarama. Bija sajūta, it sevišķi spēles pirmajā pusē, ka ASV komanda baidās, ka mēs varam sapīt spēli un likt viņām spēlēt sarežģīti. Viņas ņēma nost visus sargus jau no otrā enda. Pa daudz pašām tās kļūdas un nepaņēmām tos punktus, kurus varējām paņemt, jo tieši tie mums arī pietrūka," Latvijas Kērlinga asociācija citē izlases sportistes Ievas Krustas teikto.

Latvija šo turnīru iesāka ar pieciem zaudējumiem pēc kārtas. Vispirms sestdien tā cieta zaudējumus pret Vāciju (5-10) un olimpiskajām čempionēm no Zviedrijas (5-8), svētdien ar 7-8 piekāpās Kanādai, bet pirmdien nācās piekāpties Ķīnai (5-6) un Skotijai (4-5).

Otrdien latvietes izcīnīja pirmo uzvaru, ar 11-8 pārspējot Dāniju, bet pēc tam ar 5-8 piekāpās Šveicei.

Turpinājumā ceturtdien Latvija eksaminēs Japānu un Somiju, bet piektdien - Dienvidkoreju un Krieviju.

Amerikānietes ir 2003.gada pasaules čempionāts, kā arī piecas reizes izcīnījušas sudraba godalgas, tiesa, pēdējo reizi tas notika pirms 13 gadiem. ASV izlases skips ir Džeimija Sinklēra.

Pasaules čempionātā piedalās 13 izlases. Pēc viena apļa turnīra labākās divas komandas iekļūs pusfinālā, bet 3.-6.vietas īpašnieces spēkosies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pasaules čempionātam kvalificējās pērn, kad Eiropas čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv pieredzējušā skipa Ivetas Stašas-Šaršūnes komanda ar Santu Blumbergu, Ievu Krastu, Evelīnu Baroni un Tīnu Siliņu sastāvā. Komandas galvenā trenera pienākumus pilda Kārlis Smilga.

Latvija planētas meistarsacīkstēs spēlēja arī 2010., 2013. un 2014.gadā, visas trīs reizes ieņemot 12.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu