Peiners palīdz "Dariššafaka" komandai uzveikt "Himki" basketbolistus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases basketbolists Žanis Peiners trešdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas 27.kārtas spēlē, palīdzot Stambulas "Dariššafaka Tekfen" komandai izcīnīt uzvaru.

(Papildināts viss teksts.)

Stambulas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 91:85 (17:23, 31:23, 15;19, 28:20) pārspēja Jāņa Timmas pārstāvēto Maskavas apgabala "Himki" komandu.

Peiners šajā duelī laukumā pavadīja 17 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā realizēja abus divpunktu metienus un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, tiekot pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Timma "Himki" komandai drīkst palīdzēt tikai VTB Vienotajā līgā.

"Dariššafaka Tekfen" rindās ar 22 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Maikls Ēriks, bet pa 20 punktiem guva Džeremijs Evanss un Tonijs Duglass.

Savukārt "Himki" komandā 31 punktu guva Aleksejs Šveds, bet ar 22 punktiem atzīmējās Džordans Mikijs.

Viens no mača tiesnešiem bija latvietis Ingus Baumanis.

Citā mačā Grieķijas čempione Atēnu "Panathinaikos Opap" savā laukumā ar 72:70 (26:10, 22:17, 8:21, 16:22) pārspēja Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kuras pieteikumā nebija Artūra Kuruca.

Laukuma saimniekiem 16 punktus guva Dešons Tomass, bet viesiem ar deviņiem punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Johanness Foitmans.

Tikmēr Lietuvas flagmanis Kauņas "Žalgiris" viesos ar 85:83 (19:23, 17:22, 21:14, 28:24) pārspēja Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi FOX".

Kauņas komandā ar 16 punktiem atzīmējās Leo Vestermans, bet 14 punkti bija Tomasam Velkapam, kamēr laukuma saimniekiem pa 18 punktiem guva Skotijas Vilbekins un Teriks Bleks.

Tāpat uzvaru trešdien svinēja pērnās sezonas čempione Madrides "Real" no Spānijas, kas mājās ar 92:89 (19:33, 31:23, 24:19, 18:14) apspēlēja Itālijas vienību Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Madridiešiem ar 14 punktiem atzīmējās Serhio Ļuļs, bet 11 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Gustavo Ajonam, bet viesus no zaudējuma neglāba Maika Džeimsa 35 punkti un sešas rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka otrdien Rolands Šmits guva desmit punktus un aizvadīja savu līdz šim produktīvāko spēli ULEB Eirolīgā, viņa pārstāvētajai Barselonas "Lassa" savā laukumā ar rezultātu 93:64 pārspējot Grankanārijas "Herbalife" vienību, kuras basketbolists Anžejs Pasečņiks turpina dziedēt potītes savainojumu. Tāpat traumu turpina dziedēt Jānis Strēlnieks, kura pārstāvētā Grieķijas vicečempionei Pirejas "Olympiakos" mājās ar 89:69 apspēlēja Vācijas čempioni Minhenes "Bayern".

Citā mačā uzvaru svinēja turnīra līdere Stambulas "Fenerbahce Beko", kas savu skatītāju priekšā ar 76:67 guva virsroku pār Adrijas līgas čempioni Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes. Tikmēr Krievijas klubs Maskavas CSKA viesos ar 80:78 pārspēja Stambulas "Anadolu Efes".

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 23 uzvarām 27 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 21 panākumu seko Maskavas CSKA un Madrides "Real". Aiz pirmā trijnieka ar 17 panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes", 16 uzvaras guvusi Barselonas "Lassa", bet tālāk ar 14 panākumiem ir Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Pirejas "Olympiakos" un Atēnu "Panathinaikos Opap".

Savukārt Maskavas apgabala "Himki" ar deviņām uzvarām ieņem 13.vietu, Grankanārijas "Herbalife" ar septiņām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie četriem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu