Dāvis Bertāns gūst 10 punktus; "Spurs" komandai pārtrūkst uzvaru sērija

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā guva 10 punktus, taču Sanantonio "Spurs" komandai pārtrūka uzvaru sērija.

"Spurs" mājās ar rezultātu 105:110 piekāpās Maiami "Heat" komandai, tādējādi Sanantonio vienībai pārtrūka 9 uzvaru sērija.

Savā laukumā "Spurs" nebija zaudējusi pat 11 mačos pēc kārtas.

Bertāns laukumā pavadīja 22 minūtes, kuru laikā viņš realizēja 1 no 2 soda metieniem un 3 no 7 tālmetieniem, taču netrāpīja 1 divpunktu metienu.

Latvijas basketbolista rēķinā arī 1 atlēkusī bumba, 1 rezultatīva piespēle, 1 kļūda, 3 piezīmes un neitrāls lietderības rādītājs 0.

"Spurs" sastāvā Lamarkuss Oldridžs guva 17 punktus un izcīnīja 9 atlēkušās bumbas, bet Demars Derouzens iemeta 16 punktus, savāca 15 bumbas pie groziem un atdeva 6 rezultatīvas piespēles.

Sanantonio labā 17 punktus iemeta arī itālis Marko Belinelli un austrālietis Petijs Milss.

Savukārt "Heat" rindās rezultatīvākais bija slovēnis Gorans Dragičs, kurš 20 no saviem 22 punktiem guva jau pirmajā puslaikā, bet 18 punktus iemeta Dions Veiterss.

"Spurs" komanda mača gaitā bija iedzinējos ar 18 punktiem, bet lielākā vadība Sanantonio vienībai šajā cīņā bija +2.

Jau pirmajā ceturtdaļā "Spurs" pamanījās nonākt iedzinējos ar 10  punktiem, tomēr līdz šī perioda beigām spēli izdevās pakāpeniski izlīdzināt un jau otrajā ceturksnī pāris reizes uz neilgu laiku izvirzīties vadībā. Tiesa, līdz lielajam pārtraukumam "Heat" atkal veica izrāvienu un lielajā atpūtā devās ar 15 punktu vadību (62:47).

Trešajā ceturtdaļā "Heat" vadība teju sasniedza 20 punktus, bet nedaudz vairāk nekā vienu minūti līdz pamatlaika beigām "Spurs" basketbolists Rūdijs Gejs ar precīzu divpunktnieku panāca vairs tikai 105:108, tomēr atspēlēties mājinieki nespēja.

Savukārt Bertāns otrajā ceturtdaļā iemeta septiņus punktus, bet tās ievadā tieši latvietis ar diviem trejačiem pēc kārtas palīdzēja "Spurs" uz neilgu laiku pārņemt vadību.

"Spurs" ar 42 uzvarām 72 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas septītajā vietā, kamēr "Heat" ar 35 panākumiem 71 mačā ir astotā Austrumos.

Nākamo spēli "Spurs" aizvadīs piektdien, kad izbraukumā tiksies ar Hjūstonas "Rockets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu