Fragments no intervijas ar Merzļikinu: 25 gadu vecumā es būšu gatavs NHL

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kādā no 2016. gada drēgnām oktobra pievakarēm skaipā sazvanījos ar Elvi Merzļikinu, kurš tobrīd izpūrušiem matiem atbildēja pēc svaigi notiesātas maltītes. Aprunājāmies. Protams, pieskārāmies arī viņa sapnim - spēlēšanai NHL. Un lūk, ko Elvis atbildēja: "25 gadu vecumā es tam būšu gatavs, un tas ir mans maksimums, jo hokeju spēlēšu līdz aptuveni 38 gadu vecumam. Gribu izbaudīt NHL dzīvi."

Pēdējo dienu notikumiem ar šo viņa teikto ir ciešas paralēles, proti, būdams 24 gadus vecs, Merzļikins parakstīja līgumu ar Kolumbusas "Blue Jackets" un, ja nenotiks nekas ārkārtējs, tad 25 gadu vecumā viņš būs NHL hokejists. 

"Viņiem [Kolumbusas "Blue Jackets"] ir daudz vārtsargu, ir apmierināti ar pašreizējo situāciju vārtsargu ziņā, tādēļ man nav kur steigties. Domāju, 25 gados būs ideālais vecums, lai turp brauktu. Ja izdosies, tad izdosies. Ja ne, tad būs jāturpina spēlēt Eiropā," tovakar intervijā TVNET sacīja talantīgais vārtsargs. 

Visticamāk, nākamajā sezonā Kolumbusā vairs nespēlēs ilggadējais pamatvārtsags krievs Sergejs Bobrovskis un par pirmā vārtsarga vietu Merzļikins konkurēs ar somu Jūnasu Korpisalo, kas līdz šim bija aiz Bobrovska muguras.

"Protams, NHL ir mans sapnis, kurš man vēl spīd. Esmu pietiekami pieaudzis un saprotu: ja tu dzīvē kaut ko gribi, ir labāk būt tam gatavam," sarunā 2016. gadā teica Merzļikins.

2014. gada NHL draftā "Blue Jackets" Merzļikinu izraudzījās trešajā kārtā ar kopējo 76. numuru. Kopš tā laika Latvijas izlases pirmais numurs ir bijis saiknē ar Kolumbusas organizāciju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elvis Merzlikins (@merzly) on

"Viņi man zvana, brauc uz Šveici skatīties spēles, raksta e-pastus. Bieži sarakstos ar "Blue Jackets" vārtsargu treneri Īanu Klarku. Veic analīzi un video pieraksta, ko un kā par konkrētām epizodēm domā. Visbiežāk ir tā, ka noskatās spēli un atraksta savas domas. Kontakts mums ir, tas nezūd un, manuprāt, būs. Tas ir labi un patīkami, jo tādējādi parāda, ka ir manī ieinteresēti, nevis aizmirsuši un vairs nerēķinās," stāstīja Elvis. 

Pilnu 2016. gada interviju ar Merzļikinu var izlasīt šeit.  

Pēdējās četras sezonas Merzļikins bija "Lugano" pamatvārtsargs Šveices augstākajā līgā. 

Šajā nedēļā TVNET Sports redakcijā viesojās viens no Latvijas labākajiem vārtsargiem Jānis Kalniņš, kurš uzskata, ka Merzļikins pilnīgi noteikti var spēlēt NHL. 

"Viņš ir tiešām labs vārtsargs, atlētisks. Domāju, viņš noteikti varētu spēlēt NHL. Galvenais, lai pirmās spēles labas un lai treneri uzticas. Viss notiks," runājot par Merzļikina iespējām NHL, sacīja Kalniņš. 

Lai lieliski NHL, Elvi!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu