Futbolists Uldriķis: Labāk lai tie vilki ir leļļu teātrī, nevis izlasē (6)

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Uldriķis
Roberts Uldriķis Foto: Reuters/LETA

Latvijas futbola izlases jaunā identitāte, ko caurvij vilku motīvs, pagaidām ir pārspīlēta un šobrīd iederas leļļu teātrī, nevis izlasē, uzskata valstsvienības uzbrucējs Roberts Uldriķis.

Latvijas izlase 2020.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā ar 1:3 (0:2) zaudēja Ziemeļmaķedonijai. Roberts Uldriķis laukumā devās uz maiņu vien spēles 80.minūtē.

"Uz izlases nometni ierados ļoti labā noskaņojumā. Esmu labā formā, tāpēc ļoti gribēju šo maču uzsākt sākumsastāvā. Diemžēl sanāca nospēlēt tikai pēdējās desmit pamatlaika minūtes, kad rezultāts jau bija nelabvēlīgs. Daudz neko nevarēju izdarīt," sarunā ar TVNET sacīja jaunais uzbrucējs. "Cenšos darīt visu, ko varu. Šāds iznākums pret Ziemeļmaķedoniju ir ļoti slikts. Ļoti gribējām ciklu sākt ar uzvaru pret potenciāli vājāko pretinieku grupā." 

Roberts Uldriķis
Roberts Uldriķis Foto: EPA/Scanpix

Izlases treneris Slaviša Stojanovičs pēc spēles izteicās, ka pirmais puslaiks latviešu izpildījumā bija katastrofāls. Viņam piekrita arī Uldriķis, kurš gan mača pirmo daļu vēroja no malas.

"Puslaika pārtraukumā treneris pateica visu, ko domā. Teica, ka spēlējām bez degsmes un cīņasspara. Izcēla, ka nav jādomā par vilkiem (izlases jauno identitāti - aut.), ja spēlējam kā čivavas. No sevis varu piebilst, ka labāk lai vilki pagaidām ir leļļu teātrī, nevis izlasē. Šeit ir nacionālā izlase, kur jādomā par futbolu, ne kaut kādiem vilkiem. Ja fani redzēs, ka cīnāmies un sitamies, tad arī mūs atzīs. Sākumā jābūt rezultātiem. Tagad sanāk muļķīgi - vilki šeit, vilki tur, bet visu laiku zaudējam," sacīja 20 gadus vecais Uldriķis.

2020. gada EČ kvalifikācijas turnīra tupinājumā Latvijas izlase svētdien izbraukumā spēlēs pret Poliju, kas ceturtdien viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Austriju. 

Citā G apakšgrupas spēlē Izraēla savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Slovēniju.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies G apakšgrupas divas labākās izlases.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu