Horvātijas, Beļģijas un Nīderlandes futbolisti ar uzvaru sāk EČ kvalifikācijas turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Virdžils van Dijks
Virdžils van Dijks Foto: EPA/Scanpix

Kazahstānas futbola izlase ceturtdien ar sensacionālu uzvaru iesāka 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, kura ievadā uzvaras svinēja arī Horvātija, Beļģija un Nīderlande.

Kazahstāna I apakšgrupas mačā savā laukumā ar 3:0 (2:0) sagrāva Skotiju.

Laukuma saimniekiem vārtus guva Jurijs Percuhs, Jans Vorogovskis un Baktijors Zainutdinovs.

Kazahstānas futbolisti 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijā desmit spēlēs palika bez uzvarām, bet iepriekšējo uzvaru atlasēs svinēja vien 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kad ar 1:0 pārspēja Latviju.

Vēl šajā apakšgrupā Beļģija mājās ar 3:1 (2:1) pārspēja Krieviju. Beļģiem divus vārtus guva Edens Azārs, bet viens precīzs sitiens bija Juri Tīlamnsam, kamēr viesiem vārtus guva Deniss Čeriševs.

Tāpat šajā grupā Kipra mājās ar Sanmarīno 5:0 (4:0) sagrāva Sanmarīno. Kipriešiem divus vārtus guva Pjeross Sotiru.

Tikmēr C apakšgrupā Nīderlande savā laukumā ar 4:0 (2:0) sagrāva Baltkrieviju.

Nīderlandiešiem divus vārtus guva Memfiss Depajs, kurš veica arī divas rezultatīvas piespēles. Pa reizei ar precīzu sitienu izcēlās Džeordīno Vijnaldums un Virdžils van Deiks.

Memfiss Depajs
Memfiss Depajs Foto: Reuters/ScanPix

Citā šīs apakšgrupas spēlē Igaunija viesos ar 0:2 (0:0) piekāpās Ziemeļīrijai, kam vārtus guva Naiels Makdžins un Stīvens Deiviss.

Savukārt E apakšgrupā Pasaules kausa fināliste Horvātija mājās ar 2:1 (1:1) guva virsroku pār Azerbaidžānu. Horvātiem vārtus guva Borna Barišičs un Andrejs Kramaričs, kurš izcēlās 79.minūtē.

Vēl šajā apakšgrupā Slovākija mājās ar 2:0 (1:0) uzveica Ungāriju. Slovākiem ar vārtiem izcēlās Ondrejs Duda un Alberts Rusnaks.

Latvijas futbola izlase ceturtdien, pie valstsvienības stūres debitējot Slavišam Stojanovičam, viesos G apakšgrupas mačā ar rezultātu 1:3 (0:2) zaudēja Ziemeļmaķedonijai.

Latvijas izlase vārtus guva 87.minūtē, kad pēc soda sitiena pretinieki ieraidīja bumbu savā cietoksnī.

Ziemeļmaķedonijas izlasē divus vārtus guva Elifs Elmass, bet vienu reizi izcēlās Ezgjans Aljoskis. Pirmajos vārtos asistēja Gorans Pandevs, kurš savas valsts izlases kreklā aizvadīja simto spēli.

Svētdien Latvija viesosies pie Polijas, kas ceturtdien viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Austriju. Vienīgie vārti tika gūti 69.minūtē, kad desmit minūtes pēc nākšanas uz maiņu izcēlās Kšištofs Pjonteks, kurš bija precīzs pēc stūra sitiena.

Vēl šajā grupā Izraēla savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:0) ar Slovēniju. Mājiniekiem vārtus guva Erans Zahavi, bet viesiem izcēlās Andražs Šporars.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas divas labākās izlases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu