Vārtsargs Kivlenieks izsaukts atpakaļ uz AHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks no Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienības Kalamazū "Wings" izsaukts atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Klīvlendas "Monsters".

Pašlaik 22 gadus vecais Kivlenieks šosezon 14 AHL spēlēs savos vārtos caurmērā ielaidis 3,71 ripu un atvairījis 87,3% metienu.

Pirms vairāk nekā mēneša viņš tika nosūtīts uz ECHL, kur "Wings" vienības sastāvā astoņos mačos vidēji ielaida 2,71 ripu un atvairīja 92,3% metienu.

Kivleniekam šī ir otrā sezona AHL, kur viņš pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" fārmklubu Klīvlendas "Monsters". Savā debijas sezonā viņš kļuva par komandas pamatvārtsargu, 43 spēlēs vidēji ielaižot 3,21 ripu un atvairot 89,1% metienu.

Kivlenieks 2016./2017.gada sezonu aizvadīja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā, pārstāvot Sūsitijas "Musketeers" komandu. Tā aizkļuva līdz ASV spēcīgākās junioru līgas finālam, kurā gan ar 2-3 zaudēja Čikāgas "Steel" vienībai. Kivlenieks tika nosaukts par USHL sezonas vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu.

Uz Ziemeļameriku Kivlenieks pirmoreiz devās jau 16 gadu vecumā.

Kivlenieks pērn pāris reizes saņēma izsaukumu uz "Blue Jackets", bet planētā spēcīgākajā līgā viņš vēl nav debitējis.

Šonedēļ ar "Blue Jackets" līgumu noslēdza Latvijas izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš tuvākajās dienās varētu ierasties Kolumbusā. Nav izslēgts, ka viņš varētu tikt nosūtīts uz AHL komandu pie sava tautieša Kivlenieka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu