Jonass izcīna 11. vietu pasaules čempionāta otrajā posmā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: MXGP.com

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien Lielbritānijā izcīnīja 11.vietu pasaules čempionāta otrajā posmā prestižākajā MXGP klasē.

Par šī posma uzvarētāju tika kronēts pieredzējušais itālis Antonio Kairoli, kurš iepriekšējos gadus bija Jonasa komandas biedrs KTM rūpnīcas vienībā. Pirmajā braucienā viņš uzvarēja, bet otrajā bija otrais. Otro vietu divu braucienu summā tikmēr guva slovēnis Tims Gajsers, kurš bija labākais otrajā braucienā, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa francūzis Gotjē Polēns.

Pirmajā braucienā Jonass jau no sacensību sākuma bija nedaudz ārpus pirmā desmitnieka, cīnoties par iekļūšanu tajā, tomēr pirmā brauciena izskaņā viņš pāris vietas zaudēja un bija 14.pozīcijā. 

“Pirmo braucienu aizvadīju nedroši, un, kamēr atradu pareizo braukšanas ritmu, nebija atlicis daudz laika, lai cīnītos par vietu pirmajā desmitniekā. Pirms starta jutos labi, taču sacīkstes gaitā braukšana nevedās tā, kā biju iecerējis,” atklāj sportists.

Savukārt otro braucienu latvietis sāka lieliski un iekārtojās sestajā pozīcijā. Tajā viņš noturējās dažus apļus, bet pēc tam pakāpeniski slīdēja arvien zemāk un beigās ierindojās 11.pozīcijā. Divu braucienu summā viņam tādējādi 11.vieta un 17 punkti kopvērtējumā.

“Pirmās 15 minūtes jutos lieliski, kas atspoguļojās arī manā braukšanā un uzrādītajā rezultātā. Diemžēl vēlāk sāku nogurt un pieļāvu vairākas kļūdas, kas mazināja uzņemto ātrumu un ļāva konkurentiem mani apsteigt. Fiziskās sagatavotības ziņā šobrīd noteikti neesmu savā labākajā formā, taču ceru, ka pēc pāris mēnešiem varēšu teikt ko citu,” domīgi bilst atlēts, piemetinot, ka, neskatoties uz pēdējā aplī zaudēto 10. vietu, ir pozitīvi noskaņots.

“Neesmu pilnībā apmierināts ar savu sniegumu šajā nedēļas nogalē, taču nedrīkst aizmirst faktu, ka manis uz motocikla pavadītais laiks joprojām ir relatīvi neliels, tādēļ nevajag gaidīt brīnumus. Komanda ir apmierināta ar manu sniegumu, tāpat kā pēc Argentīnas posma esam konkretizējuši lietas, kuras nepieciešams uzlabot, tādēļ šobrīd primārais mērķis ir turpināt krāt sacensību pieredzi un pavadīt pēc iespējas vairāk laika uz motocikla. Noteikti turpināsim testēt motocikla uzstādījumus, lai pēc iespējas kvalitatīvāk sagatavotos nākamajā nedēļas nogalē gaidāmajam MXGP posmam Nīderlandē, gan visiem turpmākajiem sacensību seriāla galamērķiem. Komanda un es esam optimistiski noskaņoti, tādēļ kā ieplānotā, tā paveiktā darba apjoms tikai pieaugs. Ceru, ka turpmākajos posmos spēšu startēt stabilāk un pamazām “rezervēt” sev vietu braucēju pirmajā desmitniekā” smej Pauls.

Vēl viens Latvijas braucējs Matīss Karro, kurš startē ar "Husqvarna" motociklu, pirmajā braucienā ieņēma 28.vietu starp 35 konkurentiem, bet otrajā viņš izstājās.

Sestdien kvalifikācijā Jonass bija 13.vietā, bet Karro - 32.pozīcijā. Pēc kvalifikācijas brauciena Jonass atzina, ka “salīdzinoši neveiksmīgā starta dēļ nācās krietni papūlēties, lai pakāptos kaut par pāris vietām un sacīkstes izskaņā nosargātu iegūto pozīciju”.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 97 punktiem ir Karoli, kamēr 89 punktus iekrājis Gajsers. Savukārt Jonass ar 38 punktiem ir 11.pozīcijā.

Pirms trim nedēļām sezonas pirmajā posmā Jonass MXGP klasē debitēja ar desmito vietu. Ceļgala traumas dēļ zem lielas jautājuma zīmes bija, vai latvietis vispār sezonu sāks laikus.

Turpat Lielbritānijā norisinājās Eiropas čempionāta pirmais posms 250 kubikcentimetru klasē (EMX 250), kurā Kārlis Sabulis divu braucienu summā izcīnīja 11.vietu. Sestdien notikušajā pirmajā braucienā viņš bija astotais, bet svētdien otrajā braucienā ierindojās 12.pozīcijā, kopumā tikdams pie 22 punktiem.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz "Husqvarna" vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas "Rockstar Energy Husqvarna" īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu