Porziņģis: Ienīstu savus uzvalkus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis (no kreisās)
Kristaps Porziņģis (no kreisās) Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis nav gaidījis, ka savainojuma dēļ atrasties laukuma malā būs tik grūti. Viņš ir kopā ar Dalasas "Mavericks" komandu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačos uzvalkā, kuru vilkšanu jau sācis ienīst. Vēlas būt laukumā, nevis sēdēt uz rezervistu soliņa. 

"Ak dievs, visgrūtākais ir spēļu dienā piecelties un būt kopā ar komandu metienu treniņā, pēc tam izvēlēties uzvalku, ar kuru doties uz spēli," sarunā ar ESPN sacīja Porziņģis. "Es vairs to nevēlos. Tas ir pats grūtākais. Es ienīstu savus uzvalkus. Ne gluži pašu uzvalkus, bet vilkt tos uz spēlēm."

6. februārī apritēja gads kopš Porziņģis guva ceļgala krustenisko saišu traumu, kuras dēļ Latvijas basketbolists nespēlē arī šosezon. Tobrīd viņš pārstāvēja Ņujorkas "Knicks". 

"Ir tik dīvaini, ka nevaru vēl spēlēt - varētu, bet vēl nespēlēju," teica Porziņģis, kurš iepriekš Ziemeļamerikas medijiem atklāja, ka būtu gatavs doties laukumā jau tagad. "Ir spēles diena un es tā arī jūtos, bet man jāizvēlas uzvalks, kuru uzvilkt, un te nu es esmu."

"Mavericks" komandai līdz šīs sezonas beigām atlicis aizvadīt deviņus mačus. Dalasas vienība jau labu laiku kā zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā. 

"Esot kopā ar komandu, cenšos palīdzēt cik nu vien iespējams, neatrodoties uz laukuma," norādīja Porziņģis. "Tas ir ļoti, ļoti, ļoti grūti. Grūtāk nekā es gaidīju."

Porziņģis jau atsācis pilna kontakta treniņus kopā ar "Mavericks". Tiesa, komandas saspringtā kalendāra dēļ viņš piedalījies tikai vienā nodarbībā. Porziņģis atklāja, ka jūtas lieliski psiholoģiskā un fiziskajā ziņā, uzrādot labākus fiziskos testus nekā pirms iedzīvojās ceļgala savainojumā. 

Tomēr Porziņģis šosezon laukumā vēl neatgriezīsies. To viņam ieteikuši uzticamības personas aģents un brālis Jānis Porziņģis un spāņu fizioterapeits Manolo Validvjeso.

Porziņģis neslēpa, ka viņam bijis ļoti viegli iejusties "Mavericks" komandā. 

"Man nav kur steigties," sacīja Latvijas basketbola zvaigzne. "Protams, gribu spēlēt. Jau trīs mēnešus pēc operācijas man bija sajūta, ka es varētu atgriezties laukumā. Šādas domas man prātā bijušas visu laiku. Esmu patiešam lepns par sevi, ka esmu bijis tik pacietīgs."

Sagaidāms, ka šajā vasarā "Mavericks" Porziņģim piedāvās maksimālo līgumu, kas piecu gadu laikā paredz 158 miljonu ASV dolāru lielu atalgojumu. Ar Latvijas garā gala spēlētāju un slovēņu supertalantu Luku Dončiču sastāvā Dalasas klubs nākamajā sezonā pēc trīs gadu pārtraukuma cer sasniegt izslēgšanas spēļu turnīru. 

"Man mērķis ir cīnīties par čempiontitulu," teica Porziņģis. "Tas ir manā prātā. Vēlos būt vietā, kur tiek darīts viss, lai to būtu iespējams paveikt bez jebkādiem traucēkļiem. Ja godīgi, man nepieciešams vairāk laika, bet ticu, ka Dalasa ir tāda vieta."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu