Jānis Ikaunieks: Mums ir futbolisti, kuriem patīk spēlēt ar bumbu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Ikaunieks
Jānis Ikaunieks Foto: EPA/Scanpix

Latvijas futbola izlases sniegums pirmajā puslaikā vērtējams ļoti pozitīvi, pēc mača ar Polijas valstsvienību sacīja pussargs Jānis Ikaunieks.

Latvijas futbolisti svētdien Varšavā 51 112 skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 0:2 piekāpās spēcīgajai Polijas izlasei. Šī kļuva par visu laiku apmeklētāko Latvijas futbola valstsvienības spēli.

Pirmajā puslaikā Latvijas futbolisti izdarīja pat vairāk sitienu nekā pretinieki - attiecība 9:8 (vārtu rāmī 3:2). Savukārt kopumā šajā mačā latvieši veica 12 sitienus (4 no tiem vārtu rāmī), bet poļi izdarīja 22 sitienus (8 vārtu rāmī).

"Pirmajā puslaikā spēlējām labi, bija mums momenti (gūt vārtus), asas piespēles. Otrajā puslaikā divas reizes aizskrējām (pretuzbrukumos). 60. minūtē bija jūtams, ka viņi spēlēja ar lielākiem spēkiem, tikmēr mēs mazliet nosēdāmies. Varbūt pietrūka spēka vai pārliecības," sacīja J.Ikaunieks.

Mača 76. minūtē Polijas izlasi vadībā izvirzīja pasaules futbola zvaigzne Roberts Levandovskis, bet 84. minūtē mājiniekiem pārsvaru dubultoja Kamils Gliks.

Savukārt viesu komandas sastāvā labas izdevības gūt vārtus bija gan Vladislavam Gutkovskim, gan Artūram Karašauskam.

"Tas jājautā viņiem, kāpēc neizdevās iesist. Bet varbūt viņi līdz galam sev nenoticēja. Varbūt Gutkovskis varēja pabīdīt bumbu vēl uz priekšu un tad sist. Tomēr labi, ka mums bija momenti, jo mēs spēlējām izbraukumā. Domāju, ka šai spēlei vajadzētu dot mums pārliecību un motivāciju turpināt strādāt," teica Latvijas izlases pussargs.

"Ja mēs spēlētu vēl pārliecinošāk, pieturētu bumbu, nebaidītos... jo mēs varam spēlēt. Mums tiešām ir spēlētāji, kuriem patīk spēlēt ar bumbu, kuri var ieskriet zonās un kuri var iedot piespēles. Protams, pats labprātāk būtu spēlējis vidū, tad varētu vairāk tās bumbas savākt. Ja treneris mani liek malā, protams, esmu priecīgs, ka varu spēlēt. Kā varēšu, tā palīdzēšu komandai."

"Pirmo puslaiku var vērtēt ar plus zīmi. Otro puslaiku mums vajadzēja labāk nospēlēt," piebilda J.Ikaunieks.

"Spēles sākumā varēja just, ka poļiem ir liels spiediens. Viņi saprata, ka mēs tik viegli nespēlēsim. Pats centos spēlēt augstāk pret kreisās malas aizsargu, lai mēs uzreiz nenosēžamies. Viņi saprata, ka šeit nebūs viegla spēle. Viņiem kaut kas sākumā nesanāca. Viņiem šī bija pirmā mājas spēle - pilns stadions, liela atbildība. Būtu vairāk paveicies, būtu iesituši, tā spēle ritētu pavisam savādāk." 

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra turpinājumā Latvijas izlase nākamās divas spēles aizvadīs vasarā, savā laukumā uzņemot Izraēlu (7. jūnijs) un Slovēniju (10. jūnijs). 

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu