Miks Šūmahers jau nākamnedēļ gatavojas debitēt pie F-1 bolīda stūres

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Talantīgais vācu pilots Miks Šūmahers jau nākamnedēļ Bahreinā grasās debitēt pie Pirmās formulas (F-1) bolīda stūres.

Kā vēsta "Auto Bild", 20 gadus vecais Šūmahers 2. un 3.aprīlī gaidāmajos testos sēdīsies pie "Alfa Romeo" stūres. Komandām šajos testos obligāti jāizmanto jaunie braucēji, bet vācietis nesen tika uzņemts "Ferrari" pilotu akadēmijā, turklāt "Alfa Romeo" ir saikne ar šo itāļu mašīnbūves grandu.

Miks ir leģendārā Mihaela Šūmahera dēls. Līdz šim viņš vienīgo reizi pie F-1 bolīda stūres sēdās 2017.gadā, kad Spā trasē simboliski nobrauca vienu apli ar tēva 1994.gada "Benetton" spēkratu.

Šonedēļ F-1 piloti aizvadīs sezonas otro posmu Bahreinā, turklāt tur savu debiju "Formula 2" čempionātā piedzīvos arī Šūmahers.

Šūmahers pagājušajā gadā uzvarēja "Formula 3" sacensību čempionātā, bet F-2 sacensības tiek uzskatītas par pēdējo pakāpienu ceļā uz F-1.

Mika tēvs Mihaels savulaik par F-1 čempionu tika kronēts septiņas reizes, bet pēc 2013.gada beigās gūtās galvas traumas informācija par viņu ir ļoti niecīga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu