Gundars Upenieks: Ja būtu pjedestāls kādā no PK posmiem, tad sezona būtu izcila

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: Reuters/ScanPix

No izcilas sezonas Latvijas biatlona līderus Baibu Bendiku un Andreju Rastorgujevu šķīris pjedestāls, tā sarunā ar TVNET sacīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Gundars Upenieks. Kopumā viņu sniegums Pasaules kausa izcīņā un pasaules čempionātā tiek vērtēts kā labs. 

"Sezona kopumā jāvērtē kā laba," sacīja Upenieks. "Tā bija gara, daudz startu. Droši vien paši sportisti, līdzjutēji un federācija vienmēr vēlētos vairāk... Ja skatāmies uz Baibu Bendiku, viņai bija piektā vieta sezonas sākumā, pēc tam pietiekami veiksmīgs pasaules čempionāts - izcīnīja 17. vietu sprintā, bet iedzīšanā finišēja 23. vietā. Kopā ar Andreju Rastorgujevu izcīnīja 10. vietu jaukto pāru stafetē. Rezultāti jāvērtē ar atzīmi "labi"". 

Pasaules kausa izcīņas sezonā Bendika nopelnīja 129 punktus, kas viņai kopvērtējumā deva 47. vietu.

"Sezona gan viņai nebija vienmērīga, bet par to labāk varētu atbildēt viņa pati," norādīja Upenieks. "Bija gan kritumi, gan pacēlumi."

Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: SIPA/Scanpix

Pasaules kausa sezona noslēdzās pagājušās nedēļas nogalē Holmenkollenē, Norvēģijā. 

"Andrejam pats sezonas sākums neizvērtās tik labs. Iemesli ir zināmi. Toties sezonas otrajā pusē, ņemot vērā, ka viņš nebija savā labākajā fiziskajā kondīcijā, krietni uzlaboja šaušanu. Tā bija labā līmenī. Sestā vieta pasaules čempionātā [12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās] ir viņa labākais sasniegums. Pēdējā Pasaules kausa izcīņas posmā viņš bija ļoti tuvu, lai uzkāptu uz pjedestālu, bet neiznāca. Tiesa, turpat jau viņš bija," pastāstīja Upenieks. "Kopumā abu līderu sniegums jāvērtē kā labs."

Rastorgujevs PK sezonā nopelnīja 395 punktus, kopvērtējumā ierindojoties 20. vietā, bet pērn bija 13. Šosezon viņa sniegumu, soli trasē ietekmēja slimošana. 

"Ja būtu pjedestāls kādā no Pasaules kausa posmiem, tad varētu teikt, ka būtu izcili. Slimība sezonas sākumā viņam neļāva savākt punktus. Pagājušajā gadā viņš bija Eiropas čempions, šogad piektais... Pasaules čempionāts gan viņam bija vienmērīgs," uzsvēra LBF ģenerālsekretārs. 

Par Rastorgujeva treneri pirms sezonas kļuva leģendārais norvēģu biatlonists Frūde Andresēns, kurš savas karjeras laikā izcīnījis trīs godalgas olimpiskajās spēlēs un deviņas medaļas izcīnījis pasaules čempionātos.

Juhanness Tīngnēss Bē (no kreisās) un Andrejs Rastorgujevs
Juhanness Tīngnēss Bē (no kreisās) un Andrejs Rastorgujevs Foto: EPA/Scanpix

Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, Rastorgujevs pārvarējis savu klupšanas akmeni - šaušanu. Pērn guļus viņš aizvēra 82% mērķus, bet šosezon 85%. Savukārt stāvus iepriekšējā sezonā Rastorgujevs šāva ar 73% precizitāti, bet šosezon jau ar 81%.  

Kungiem par Lielā kristāla globusa ieguvēju kļuva šosezon dominējošais norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kamēr dāmām šo balvu izcīnīja itāliete Doroteja Vīrere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu