Oficiāli: Miks Šūmahers nākamajā nedēļā piedalīsies F-1 testos

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Talantīgais vācu pilots Miks Šūmahers nākamajā otrdienā Bahreinā debitēs pie Pirmās formulas (F-1) bolīda stūres, paziņojušas "Ferrari" un "Alfa Romeo" komandas.

Šūmahers vispirms otrdien sēdīsies pie "Ferrari" stūres, bet dienu vēlāk testos piedalīsies ar "Alfa Romeo" spēkratu.

Komandām nākamnedēļ gaidāmajos testos obligāti jāizmanto jaunie braucēji, bet 20 gadus vecais vācietis nesen tika uzņemts "Ferrari" pilotu akadēmijā, turklāt "Alfa Romeo" ir saikne ar šo itāļu mašīnbūves grandu.

"Vēlos pateikties komandām par man doto iespēju. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu izbaudīt šo pieredzi. Koncentrēju savu uzmanību kā testiem, tā arī nākamajā nedēļā gaidāmajām F2 sacensībām," čempionāta rīkotāji citē Šūmahera teikto.

Miks ir leģendārā Mihaela Šūmahera dēls. Līdz šim viņš vienīgo reizi pie F-1 bolīda stūres sēdās 2017.gadā, kad Spā trasē simboliski nobrauca vienu apli ar tēva 1994.gada "Benetton" spēkratu.

Šonedēļ F-1 piloti aizvadīs sezonas otro posmu Bahreinā, turklāt tur savu debiju "Formula 2" čempionātā piedzīvos arī Šūmahers.

Šūmahers pagājušajā gadā uzvarēja "Formula 3" sacensību čempionātā, bet F-2 sacensības tiek uzskatītas par pēdējo pakāpienu ceļā uz F-1.

Mika tēvs Mihaels savulaik par F-1 čempionu tika kronēts septiņas reizes, bet pēc 2013.gada beigās gūtās galvas traumas informācija par viņu ir ļoti niecīga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu