Dončičs sakrāj "triple-double un atkārto Maģiskā Džonsona sasniegumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: AFP/SCANPIX

Slovēnijas basketbola zvaigzne Luka Dončičs, kurš ir Kristapa Porziņģa komandas biedrs Dalasas "Mavericks" sastāvā, otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā izcēlās ar vēsturisku "triple-double".

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 121:125 piekāpās Sakramento "Kings" komandai.

Dončičs guva 28 punktus (2p. 9/11, 3p. 0/9, soda metieni 10/11), izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un veica 12 rezultatīvas piespēles, savā NBA debijas sezonā 7. reizi sakrājot "triple-double".

1979./80. gada sezonā 7 reizes "triple-double" savāca arī leģendārais Maģiskais Džonsons, kurš karjeras turpinājumā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu ar Losandželosas "Lakers" komandu.

NBA debijas sezonā visvairāk "triple-double" savāca leģendārais Oskars Robertsons (Sinsinati "Royals"), kurš 1960./1961. gada sezonā to paveica 26 reizes.

Savukārt otrs labākais rādītājs ir Austrālijas basketbolistam Benam Simonsam, kurš 2017./18. gada sezonā Filadelfijas "76ers" sastāvā "triple-double" sakrāja 12 reizes.

Porziņģa un Dončiča pārstāvētā "Mavericks" patlaban ar 29 uzvarām un 45 zaudējumiem atrodas pirmspēdējā vietā Rietumu konferences turnīra tabulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu