Bendika: Pēc slimošanas pārāk agresīvi atsāku treniņprocesu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: EPA/Scanpix

Latviešu biatloniste Baiba Bendika nupat aizvadīto sezonu nesauc par pilnībā neveiksmīgu, taču starpsezonā viņa plāno lielu uzmanību veltīt šaušanas rezultātu uzlabošanai, aģentūrai LETA pauda sportiste.

Aizvadītajā nedēļā noslēdzās Pasaules kausa sezona biatlonā, bet Bendikas labākais sasniegums bija pirmajā posmā Pokļukā, kad latviete klasikā izcīnīja augsto piekto vietu. Pēc tam gan pirmajā desmitniekā atgriezties vairs neizdevās, izņemot pasaules čempionātā, kad kopā ar Andreju Rastorgujevu tika gūta desmitā pozīcija jaukto pāru stafetē.

Aizvadīto sezonu Bendika vērtē ar dalītām sajūtām: "Sezonai bija ļoti veiksmīgs sākums, izdevās arī pasaules čempionāts, tā ka nevarētu sezonu saukt par neveiksmīgu. Protams, gribējās sasniegt augstākus rezultātus, bija vairākas lietas, ko varēju izdarīt daudz labāk."

Par iemeslu nepārliecinošajai sezonas otrajai pusei Bendika min vairākas problēmas, kuru pamatā bijusi saaukstēšanās.

"Pēc Ziemassvētkiem sanāca apslimt. Kļūda bija tajā, ka pārāk agresīvi atsāku treniņprocesu. Pēc tam bija ļoti grūti atgūt fizisko formu," neslēpa Bendika, kura piebilda, ka šā iemesla dēļ sākušās problēmas ar šaušanu.

"Tas viss iespaidoja manu sniegumu, tāpēc arī neizdevās sasniegt tik augstus rezultātus, kā gribējās un bija iecerēts."

Bendika norādīja, ka pirms sezonas kā galvenie mērķi tika uzstādīti starti Eiropas un pasaules čempionātos.

"Bija svarīgi labi nostartēt tieši šajās sacensībās. Vēl viens no mērķiem bija Pasaules kausa posmos ieslēpot sešiniekā."

Eiropas čempionātā biatloniste individuālajā distancē izcīnīja 25.vietu un sprintā ierindojās 55.vietā. Kopā ar Rastorgujevu tika izcīnīta septītā vieta jaukto pāru stafetē, bet desmit kilometru iedzīšanā Bendika nestartēja.

Savukārt planētas meistarsacīkstēs latviete sprintā izcīnīja augsto 17.vietu, iedzīšanā palika 23.pozīcijā, bet masu startā ieņēma 27.vietu. Visbeidzot klasikā pēc neveiksmīgas pēdējās šaušanas viņa palika 52.pozīcijā.

Pēc sezonas beigām biatloniste nolēmusi apvienot lietderīgo ar patīkamo.

"Šobrīd dodos uz kalniem - mērķis ir gan atpūsties, gan pastrādāt ar inventāru. Tā sakot, apvienot vajadzīgo un lietderīgo ar patīkamo."

"Uz nākamo sezonu ceru progresēt ātrumā un uzlabot arī šaušanas rezultātus. Šogad šaušanās rezultāti nebija no tiem labākajiem, tāpēc pie tā tiks strādāts. Ir jau padomā konkrētas idejas, lai šo problēmu atrisinātu un uzlabotu šaušanu. Kopumā domāju, ka starpsezonu posmā strādāsim pēc ierasta plāna," nobeidza Bendika.

Šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā Bendika ierindojās 47.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu