Bobrovskis nav ielaidis vārtus, kopš Merzļikins noslēdza līgumu ar "Blue Jackets"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sergejs Bobrovskis
Sergejs Bobrovskis Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas hokeja vārtsargs Sergejs Bobrovskis nav ielaidis vārtus, kopš Latvijas hokejists Elvis Merzļikins oficiāli noslēdza līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolumbusas "Blue Jackets".

20. martā tika oficiāli paziņots, ka 24 gadus vecais Merzļikins noslēdzis viena gada līgumu ar "Blue Jackets" komandu.

Kopš tā brīža "Blue Jackets" vārtus Bobrovskis sargājis divos mačos, palīdzot komandai ar 5:0 uzveikt Vankūveras "Canucks" un ar 4:0 pārspēt Ņujorkas "Islanders".

Šajos mačos Bobrovskis atvairīja attiecīgi 21 un 26 pretinieku metienus. Šosezon vidēji 57 mačos viņš ielaidis 2,62 vārtus un atvairījis 91,1% pretinieku metienu.

30 gadus vecais Bobrovskis šosezon saņem aptuveni 7,4 miljonus ASV dolāru (6,5 miljoni eiro) lielu atalgojumu, bet vasarā viņš kļūs par neierobežotu brīvo aģentu.

Bobrovskis ir viens no "Blue Jackets" vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem. Medijos jau izskanējusi informācija, ka vārtsargs vasarā izskatīs citu komandu piedāvājumus.

2012./13. gada sezonā Bobrovskis ieguva Vezina balvu, kuru pasniedz NHL sezonas labākajam vārtsargam.

"Blue Jackets" rīcībā šobrīd ir četri vārtsargi - bez Merzļikina un Bobrovska arī amerikānis Kīts Kinkeids (29 gadi) un soms Jūnass Korpisalo (24 gadi).

Korpisalo alga šosezon ir aptuveni 900 000 ASV dolāru (799 000 eiro), bet Kinkeids pelna apmēram 1,25 miljonus dolāru (1,1 miljons eiro).

Sagaidāms, ka Merzļikins šosezon neiesaistīsies "Blue Jackets" spēlēs, bet vasarā viņš varētu pagarināt līgumu ar klubu un nākamsezon piedzīvot debiju NHL čempionātā.

Tiek lēsts, ka Merzļikins saņems 925 000 ASV dolāru (821 000 eiro) lielu atalgojumu par šo sezonu "Blue "Jackets" rindās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu