Lauris Dārziņš: Pirms diviem gadiem piezagās domas par karjeras beigšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Uzreiz pēc smagās ceļgala traumas pirms diviem gadiem hokejistam Laurim Dārziņam esot piezagušās domas par profesionālās karjeras beigšanu, bet tās tomēr izdevies apslāpēt, sportists atklāja intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Hokeja laukums".

34 gadus vecais Dārziņš aizvadītajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā bija Rīgas "Dinamo" kapteinis un rezultatīvākais Latvijas hokejists šī kluba sastāvā. Viņš 62 spēlēs guva 18 vārtus un veica 26 rezultatīvas piespēles partneriem.

2017.gada pavasarī Dārziņš īsi pirms pasaules čempionāta Ķelnē, vienā no Latvijas izlases spēlēm pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Pēc pusgada viņš sekmīgi atgriezās "Dinamo" sastāvā, 24 sezonas spēlēs izceļoties ar pieciem gūtiem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm. 

Intervijā raidījumam "Hokeja laukums" uzbrucējs atklāja, ka ceļgala rehabilitācija bija smags posms viņa dzīvē.

"Pirms diviem gadiem man bija smaga ceļgala trauma. Biju 32 gadus vecs. Cits šajā vecumā noteikti nolemtu, ka tā ir zīme, lai beigtu karjeru. Protams, man galvā arī iezagās tāda doma. Nolēmu tomēr turpināt, jo hokejs man jau ir "asinīs". Sev apsolīju, ka turpmāk vienkārši izbaudīšu procesu. Kamēr varēšu paskriet līdzi jaunajiem un nest rezultātu komandai, tikmēr spēlēšu. Tas man ir izdevies. Kopš atgriezos, neesmu izlaidis nevienu spēli vai treniņu," sacīja Dārziņš.

Pēc traumas Dārziņš ilgstoši risināja jautājumu par apdrošināšanas prēmiju, kas viņam pienācās no Latvijas Hokeja federācijas (LHF). Nesen LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols intervijā "Latvijas Radio" pauda, ka Dārziņš martā saņēmis pēdējo atlikušās summas daļu.

Pagaidām nav zināms, vai Dārziņš piekritīs šogad piedalīties Latvijas izlases treniņos, lai cīnītos par vietu sastāvā dalībai pasaules čempionātā Slovākijā.

Latvijas hokeja izlase treniņus sāks 8.aprīlī, bet pasaules čempionāts šogad sāksies 11.maijā.

Latvijas valstsvienība Bratislavā aizvadīs grupu spēles, tiekoties ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu