Pirms 15 gadiem: Nadala un Federera pirmā tikšanās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodžers Federers (no kreisās) un Rafaels Nadals
Rodžers Federers (no kreisās) un Rafaels Nadals Foto: AP/Scanpix

28. martā pirms piecpadsmit gadiem Maiami "Masters" tenisa turnīrā pirmo reizi kortā tikās spānis Rafaels Nadals un šveicietis Rodžers Federers.

Abi sportisti tiek uzskatīti par pēdējās desmitgades pasaulē labākajiem tenisistiem. Viņiem pievienojas arī serbs Novāks Džokovičs. 

Nadals ar Federeru pirmo savstarpējo dueli aizvadīja 2004. gadā Maiami turnīra trešajā kārtā. Toreiz uzvaru ar 6-3, 6-3 izcīnīja tobrīd 17 gadus vecais Nadals. 

Gadu vēlāk abi tenisisti sacensībās Maiami tikās vēlreiz, bet jau finālā. Pēc pirmajiem diviem setiem Federers atradās iedzinēja lomā 0-2 (toreiz "Masters" turnīros uzvarēja spēlētājs, kurš izcīnīja panākumu trijos setos), bet spēja gūt uzvaru ar 2-6, 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3, 6-1. 

Kopumā 15 gadu laikā Federera un Nadala ceļi tenisa kortā krustojušies 38 reizes, 23 panākumus gūstot Spānijas tenisistam.

Savas karjeras laikā Federers izcīnījis tieši 100 vienspēļu titulus, kamēr Nadals ieguvis 80. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu