Usiks debijas cīņu smagsvaros aizvadīs pret Takamu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks (no labās)
Oleksandrs Usiks (no labās) Foto: ITAR-TASS/LETA

Absolūtais pasaules boksa čempions pirmajā smagajā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) ukrainis Oleksandrs Usiks debijas cīņu smagsvaros aizvadīs pret Kamerūnā dzimušo Francijas bokseri Karlosu Takamu.

Usiks ceturtdien paziņoja, ka viņš ir atteicies no iespējas aizstāvēt WBA čempiona jostu pirmajā smagajā svarā.

Jau ilgāku laiku zināms, ka Usiks pāries uz smagsvaru kategoriju. Iepriekš bija runas, ka smagsvaros debijas cīņa viņam varētu būt pret Krievijas bokseri Aleksandru Povetkinu.

Usiku pārstāvošās "Matchroom Boxing" kompānijas menedžeris Edijs Herns apstiprinājis ESPN, ka Ukrainas bokseris smagsvaros debitēs ar cīņu pret Takamu.

"Vienošanās ar Takamu ir panākta. Mums atlicis tikai vienoties par cīņas datumu," sacīja Usika menedžeris.

Sagaidāms, ka cīņa varētu notikt 18. maijā Čikāgā, ASV.

Pašlaik 38 gadus vecais Takams profesionāla boksera karjerā izcīnījis 36 uzvaras (28 nokauti), cietis 5 zaudējumus un piedzīvojis 1 neizšķirtu.

Takams neizšķirtu piedzīvoja 2014. gadā pret Kubas bokseri Maiku Peresu, kuru 2017. gada Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfinālā uzveica Mairis Briedis.

Vienu no zaudējumiem Takams cieta 2014. gadā pret iepriekš minēto Povetkinu, bet 2017. gadā viņš piekāpās Lielbritānijas bokserim Entonijam Džošua cīņā par IBF, IBO un WBA pasaules čempiona jostām smagsvaru kategorijā.

Savukārt 32 gadus vecais Usiks profesionāļa karjerā aizvadījis 16 cīņas, visās gūstot uzvaru (12 nokauti).

Usikam oficiāli pārejot uz smagsvaru kategoriju, Briedis vasarā Rīgā gaidāmajā Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pusfinālā pret Polijas pārstāvi Kšištofu Glovacki varētu cīnīties par vienu vai pat vairākām pasaules čempiona jostām.

Briedim iepriekš piederēja WBC pasaules čempiona josta, bet Glovackis ir bijušais pasaules čempions WBO versijā.

Latvijas bokserim šobrīd pieder WBC "Dimanta" josta, bet Glovacka īpašumā ir WBO "interim" jeb pagaidu čempiona josta.

Līdz ar to ir labi priekšnosacījumi, lai Brieža un Glovacka duelī varētu notikt cīņa par WBC un WBO pasaules čempiona jostām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu